Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Майки научиха как с Моцарт и хомеопатия се лекува аутизъм

Майки научиха как с Моцарт и хомеопатия се лекува аутизъм

"Имаме добра новина – детската церебрална парализа се лекува успешно!" С тези оптимистични слова започна своята лекция д-р Янаки Янакиев на проведения в Пловдив дискусионен форум „С любов към децата"

"Имаме добра новина – детската церебрална парализа се лекува успешно!"С тези оптимистични слова започна своята лекция д-р Янаки Янакиев на  проведения в Пловдив дискусионен форум "С любов към децата" . За първи път в България родители на деца с аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа /ДЦП/, ХАДВ /хиперактивност с дефицит на внимание/, Аспергер синдром, дислексия, езиково-говорни нарушения, затруднения в обучението, емоционални проблеми се срещнаха без да плащат пари с едни от най-изявените терапевти в тези области. Инициативата е на пловдивския терапевтичен център "Слънчице" и се осъществи с подкрепата на строителна компания „АЙ ДИ ЕЛ”, фондация "Качество на живот", болница „Медлайн” и медийното партньорство на сайта www.BG-Mamma.com.   

"Такива форуми трябва да има по-често, защото се дава светлина за много неща, които ние родителите тръгваме да търсим и не знаем къде да ги намерим. И ако ги намерим не знаем дали е правилното, друго е да го чуеш от специалист, който практикува даден метод, друго е да го видиш в интернет като споделена информация." Това каза Кремена Стоянова от Пловдив, майка на момче с хиперактивност. Според Елена Кърпарова, също родител на дете със СОП, по време на такива срещи трябва да има повече време за обсъждане на дискутираните теми, повече време, за обсъждане на различните гледни точки. И двете жени слушаха с особено внимание лекцията на Елена Илиева, член на БАМ (Българската асоциация по музикотерапия), един от най-добрите български психолози със световен опит в работата с деца със затруднения в ученето и поведението. Вече 12 години терапевката прилага звуко стимулация при лечението на аутизъм, ДЦП, синдром на Даун и хиперактивност в ЮАР. Тя работи по метода на парижкия лекар Алфред Томатис, който открил, че музиката на Моцарт, и по-конкретно неговите пиеси за цигулка и флейта, въздействат позитивно на нервната система, дават храна, енергизират мозъка. Терапията с високочестотен звук помага при деца със СОП, категорична е Елена Илиева. Психоложката периодично се връща в България, за да е в помощ и на българските малчугани.

От  лекцията на д-р Рада Алексиева, член на Международната асоциация на медиците в Лондон  стана ясно, че нарастването на броя на децата с аутизъм в световен мащаб се дължи и на предозирането с медикаменти, токсикацията на организма с тежки метали, неправилното функциониране на хранителния тракт. Д-р Алексиева е помогнала в Лондон на над 300 деца с аутизъм, ХАДВ, Аспергер синдром да подобрят състоянието си чрез специални диети, включващи хранителни добавки и хомеопатия. Ръководителката на Дневен център за деца с увреждания в Пловдив Нина Гаргова говори за непознатия у нас „Метод Падован” - алтернативен подход при терапия на деца с говорни нарушения. Психотерапевтът Инна Бранева от София наблегна на факта, че за да се чувстват децата добре е изключително важно и техните родителите да бъдат добре. "Много често родителите забравят за себе си, стават тревожни, напрегнати, забързани, забравят комуникацията с детето, да се радват, да играят с него, а това е много важно – тази емоционална близост детето не може да получи от никой друг. Ако родителите се грижат добре за себе си, те ще могат да се погрижат и добре за децата си".  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега