Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Майки отново излизат на национален протест

Майки отново излизат на национален протест

Национален протест на родители се организира днес в няколко градове на страната срещу социалната политика на държавата. Майки от София, Пловдив, Бургас, Благоевград, Асеновград, Добрич, Левски, Русе настояват за повече грижи за българските деца.

Национален протест на родители се организира днес в няколко градове на страната срещу социалната политика на държавата. Майки от София, Пловдив, Бургас, Благоевград, Асеновград, Добрич, Левски, Русе настояват за повече грижи за българските деца. Организатор на акцията е Инициативният комитет за повече грижи за българските деца.

Исканията на протестиращите са насочени към бързи мерки на държавата и общините за разкриване на работни места и за засилване на контрола над работодателите. Гражданите искат да бъде потърсена отговорност от институциите и администрацията, довела до тотален демографски срив.

Продуктивна нация има само когато децата се отглеждат в стабилна семейна среда, с качествено здравеопазване и добро образование, заявяват родителите и настояват правителството да огласи доклад пред цялата нация какви мерки и действия са предприети през последните три години за социалната, здравната и образователната политика по отношение на децата и техните майки.

"Защитата на майките и децата е въпрос на оцеляване на нацията и част от националната сигурност. Ние искаме разумна политика водеща към достоен живот", заявяват протестиращите.Родителите протестираха в края на 2012 г., когато се приемаше бюджетът за 2013 г., тъй като в него не беше предвидено увеличение на средствата, които държавата дава като месечно обезщетение за отглеждане на дете до 2 години и за детски надбавки. От няколко години майчинството е замразено на 240 лева, а детските са 35 лв. месечно. Протестът днес е с начален час 11:00, като в Бургас ще се състои пред сградата на Общината!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега