Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Страната получава нетен приход от 12 млрд. евро от ЕС за 7 години

Страната получава нетен приход от 12 млрд. евро от ЕС за 7 години

С исторически компромис по бюджета на ЕС за 2014-2020 година приключи днес двудневната среща на върха на европейските ръководители в Брюксел, предаде ИТАР-ТАСС.

С исторически компромис по бюджета на ЕС за 2014-2020 година приключи днес двудневната среща на върха на европейските ръководители в Брюксел, предаде ИТАР-ТАСС. Така през следващите седем години горният праг на разходите на ЕС по общите програми ще бъде 960 милиарда евро, което е с 80 милиарда по-малко от поисканото от Европейската комисия, и представлява намаление на дългогодишната финансова рамка с близо 3 процента.

Въпреки намаляването на общия бюджет на ЕС до 960 млрд. евро за 2014-2020 г. България получава повече средства за новия програмен период. В новата финансова рамка нашата страна ще получи над 12 млрд. евро нетен приход от ЕС - разликата между средствата, които получава и тези, които внася в бюджета на общността. България е най-големият нетен бенефициент сред държавите от ЕС като процент от брутния национален доход с нетен баланс около 4 процента и от това сме много доволни, заяви пред български журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов след края на двудневното заседание на Европейския съвет, на което бе утвърден бюджетът на ЕС за следващите седем години.

Това е първият бюджет на ЕС, който намалява парите за държавите от Общността, отбеляза министър-председателят. При съкращаването на средствата по политиката на сближаване в новия бюджет с около 24 млрд. евро спрямо досегашния програмен период България е една от четирите държави, които получават повече средства, в сравнение с досегашните бюджетни параметри. Нашата страна получава около седем милиарда евро по структурните фондове и по фондовете за сближаване, спрямо 6,85 млрд. евро по досегашния бюджет, съобщи той.

При общото намаляване на бюджета за общата селскостопанска политика, България се очаква да получи за преки плащания и за развитие на селските райони около 7,5 млрд. евро (при 5,8 млрд. евро досега). В реално изражение преките плащания на хектар у нас ще продължат да нарастват, като се предвижда от 184 евро през 2014 г. те да достигнат 228 евро през 2020 година. Осигурено е допълнително европейско финансиране от 260 млн. евро (увеличение със 75 млн. евро спрямо първоначалното предложение на Европейската комисия) за безопасно извеждане от експлоатация на спрените реактори в АЕЦ "Козлодуй".

Изключително важно е и съм много щастлив, че освен средствата, които пряко ще получи нашата страна, бе договорена общоевропейска програма за преодоляването на последствията от младежката безработица, заяви премиерът. По тази програма България получава за следващите седем години общо 6 милиарда евро, уточни той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега