Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Макрон към Борисов: Ще работим за интеграцията на България в еврозоната и Шенген

Макрон към Борисов: Ще работим за интеграцията на България в еврозоната и Шенген

Френският президент е приел поканата да посети България.

"С новия френски президентЕманюел Макрон изградихме добро начало на сътрудничество и доверие. Кактовсички в Европа, се надяваме в негово лице – с неговата младост и енергичност,но и с опита му като финансов министър да теглим Европа напред – силна иединна". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата си вЕлисейския дворец с президента на Френската република.

В рамките на срещата Борисов акцентира върху усилията,които страната ни полага за влизането в чакалнята на еврозоната и заприсъединяването ни към Шенген. По думите му, Европа отчита нашите усилия по миграционните проблеми, реформите в правораздаването и борбата с корупцията. Борисов съобщи още,че президентът Макрон е приел поканата да посети България – визита, при коятотой лично ще има възможност да се увери в мерките, които страната ни взима заохрана на сухопътната и черноморската граница на шенгенското пространство.

Пред журналисти вЕлисейския дворец Еманюел Макрон отбеляза силната воля на държавата да се преодолеят оставащите етапи, за да се пристъпи към влизане вчакалнята на еврозоната и в шенгенското пространство. Макрон подчерта, че Франция ще работи заедносъс страната ни за интеграцията в тези две зони.

"България щепредседателства Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. и от тази гледнаточка беше изключително важно да можем да проведем стратегически разговор задневния ред на председателството и върху приоритетите на Европа в краткосроченплан", добави президентът Макрон. Той обърна внимание върху две европейски теми– подобряването на социалното сближаване и опазването на границите.

"България,която поради географското си положение е изложена на натиск, е свършилазабележителна работа през последните години, като се изправи предпредизвикателството на мигрантската вълна”, заяви Макрон и изтъкнанеобходимостта от подобряване на колективната защита на Европа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега