Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Малки и големи шестваха в Бургас по случай Деня на славянската писменост

Малки и големи шестваха в Бургас по случай Деня на славянската писменост

И тази година хиляди малки и големи шестваха по случай Деня на славянската писменост.

24-и май обикновено е денят, в който Бургас е най-пъстър, шумен и жив. И тази година хиляди малки и големи шестваха по случай Деня на славянската писменост. Стотици други наблюдаваха празничната манифестация и аплодираха участниците.

Шествието потегли от пл. "Тройката" около 10:30 часа. Процесията премина през пешеходните улици "Александровска" и "Богориди" и достигна до Морската градина. Поведоха го възпитаници на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов", на които бе поверена българската азбука.

В шествието следваха представители на бургаското духовенство, заедно с официалните лица - кмета на града Димитър Николов, представители на Общински съвет и Община Бургас, народни представители, културни дейци и общественици, представители на академичната общност, както и най-малките бургазлии - възпитаниците на детските градини в града. За разлика от други години, на този 24-и май строг ред в последователността на детските и учебните заведения нямаше.

Духовата музика на Бургас отново бе разположена "на кръстопътя" - на ъгъла на улиците "Александровска" и "Богориди". Целият център на града обаче бе огласян от ученическите духови оркестри, от детски песни, възхвала за братята Кирил и Методий и щастливи възгласи "ура".

Участие в манифестацията взеха не само настоящи ученици на бургаските учебни заведения, но и вече отдавна завършили бургазлии. Към шествието се присъединиха и представителни блокове на Регионалния инспекторат, Кукления театър, Регионалния музей и т.н. 

Още снимки от празничното шествие можете да видите на нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега