Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Малта подкрепя идеята ни за карта на 100-те европейски туристически обекта

Малта подкрепя идеята ни за карта на 100-те европейски туристически обекта

Идеята за картата на европейските обекти възникна след диалог с неправителствения сектор.

Малта подкрепя идеята на България да сесъздаде карта на 100-те европейски туристически обекта. Предложението бенаправено от министъра на туризма Николина Ангелкова по време на срещата нависоко равнище на ресорните министри от ЕС, събитие от клас „А“ в календара наБългарското председателство на Съвета на ЕС.

Идеята за картата на европейскитеобекти възникна след диалог с неправителствения сектор. На работна дискусияминистър Ангелкова и Конрад Миззи, министър на туризма на Малта обсъдихапредложенията на съвета, както и възможностите за общи инициативи всектора.  Миззи посочи, чеодобряват и идеята да се направи Европейски фонд за туризъм.

Двамата министри коментираха и възможността заоткриване на директна авиолиния между Малта и България. Ангелкова и Миизи се обединихаоколо мнението, че директната транспортна връзка ще подпомогне туризма в дветедържави и ще допринесе за повече пътувания на българи в Малта и на малтийци унас.

През 2016 г. е отбелязан висок ръст от над 118% на малтийските туристи вБългария. Броят им е достигнал близо 5000. При пътуванията на българите зад границаМалта се нарежда сред водещите 50 дестинации. През миналата година те са сеувеличили с над 38 на сто и достигат близо 13 хил. 

Министър Ангелкова покани колегата сиМиззи за участие във втория Международен конгрес на световните цивилизации идревните маршрути. Форумът ще сепроведе в средата на ноември в София.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега