Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мариана Тошева е новият председател на Държавната агенция за бежанците

Мариана Тошева е новият председател на Държавната агенция за бежанците

Въпреки, че само през последните 3 години на Агенцията са били осигурявани средства в размер на 50 млн. лв., както от европрограми, така и от държавния бюджет, липсва изграден капацитет и ресурси за управление на ситуацията с разселените от Украйна лица.

Премиерът Кирил Петков предложи освобождаването на Петя Първанова от поста председател на Държавна агенция за бежанците заради незадоволителни резултати, съобщават от Министерски съвет.

Петя Първанова бе освободена от поста си с решение на МС днес заради незадоволителни резултати през годините, недостатъчна технологична и експертна обезпеченост и готовност за справяне с бежански кризи. Въпреки, че само през последните 3 години на Агенцията са били осигурявани средства в размер на 50 млн. лв., както от европрограми, така и от държавния бюджет, липсва изграден капацитет и ресурси за управление на ситуацията с разселените от Украйна лица, заявяват от Министерски съвет. 

За нов председател на ДАБ е назначена Мариана Тошева. Тя има близо 30 години професионален опит в работата с бежанци. Започва като Координатор на проект на ВКБООН „Местно заселване на бежанци в България“ още пред 1993г., по-късно се присъединява към Български хелзински комитет  като „Заместник директор на Програма за правна помощ на бежанци и мигранти, а от 2007 г. до съвсем скоро е изпълнявала длъжността Програмен мениджър на Бежанско мигрантска служба на Български червен кръст. Г-жа Тошева умее да управлява и координира екипи и проекти, тя е позната със своята толерантност и способност да общува с хора от различни култури и среди, притежава опит в работата в мултикултурен екип. Владее немски, английски и руски езици.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега