Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Марихуана за над 1 млн. лв. откриха митничари в контейнер с лични вещи

Марихуана за над 1 млн. лв. откриха митничари в контейнер с лични вещи

При щателната митническа проверка между описаните стоки, в дъното на контейнера, са намерени две кутии, съдържащи 16 сака.

219 кг марихуана задържаха митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София при проверка на контейнер.На 29.06.2023 г. митническите служители селектират за проверка контейнер, представен за митническо оформяне в София. Контейнерът пътува от Канада през Гърция до получател – физическо лице, в София. По документи с него се превозват лични вещи и мебели.

При щателната митническа проверка между описаните стоки, в дъното на контейнера, са намерени две кутии, съдържащи 16 сака. В саковете са установени 438 вакуумирани пакета с тревиста маса и съцветия, които при полеви наркотест реагират на марихуана. Общото количество открит наркотик е 219 кг с над 1 млн. лева стойност по цени за нуждите на съдопроизводството.

След оперативно-издирвателни действия е задържан получателят на вещите. Образувано е досъдебно производство по описа на ТД Митница София под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура. По случая на основание чл. 219, ал. 1 от НПК за квалифицирана контрабанда на наркотични вещества към наказателна отговорност е привлечен Я. С., на 43-години, български гражданин. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3 000 лв. Работата по случая продължава за установяване на всички факти и обстоятелства в съответствие с изискванията на закона за обективно, всестранно и пълно разследване.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега