Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Марияна Атанасова грабна приза "Света София"

Марияна Атанасова грабна приза "Света София"

Призът „Най-добър специалист по здравни грижи” в Бургаска област грабна старшата медицинска сестра на Операционен блок към МБАЛ Бургас - Марияна Атанасова. Статуетката ѝ бе връчена от миналогодишната победителка - Марина Тодорова, старшата сестра на Операционен блок към МБАЛ «Дева Мария».

Призът „Най-добър специалист по здравни грижи” в Бургаска област грабна старшата медицинска сестра на Операционен блок към МБАЛ Бургас - Марияна Атанасова. Статуетката ѝ бе връчена от миналогодишната победителка - Марина Тодорова, старшата сестра на Операционен блок към МБАЛ «Дева Мария».

За пета поредна година, на 17 септември - денят в който се отдава почит на добродетелите, който ни крепят – вярата, надеждата, любовта и мъдростта, се връчи награда "Света София". 

Критериите, по които са оценявани всички участници са: доказан професионализъм; степен на удовлетвореност на пациентите от осъществените здравни грижи, умения за работа в екип; професионално развитие – повишаване на образователно и квалификационно ниво; активно участие в организационния живот на съсловната организация.

В конкурса участваха здравни заведения и граждански организации, които защитават правата на пациентите или са в сферата на здравеопазването. 

Грамота получиха и останалите номинирани за престижнатото отличие:  

- Мед. сестра от МЦ „Св.София” – Живка Андонова

- Мед. сестра в Операционен блок от МБАЛ „Дева Мария“ - Мариян Паскалев

„Чувствам се развълнувана и удовлетворена, получавайки тази награда“, сподели през сълзи победителката Марияна Атанасова. По думите ѝ най-голямото признание през 23-годишния стаж като медицинска сестра е благодарността на пациентите. Атанасова обеща да продължава да работи и да се развива по същия начин.

Работата на медицинския специалист е свързана с много динамика и отговорност. Това е човекът създаващ атмосфера, ред и спокойствие, чувство за сигурност и съпричастност. Това е най-близкият до болния – често е първият човек, който контактува с пациентите,  особено с тези от тях, които нямат с кого да споделят тревогите си. Всеки ден преживява болките им и съчувства в страданието им.

В същото време трябва да им вдъхне чувство на сигурност, доверие към лекаря и усещането, че предлаганото лечение е най-доброто за тях. Не на последно място е и способността да даде на пациента  максимален комфорт, въпреки страданието.

За съжаление много често тази професия остава в сянка и работата на медицинската сестра или акушерка остава недооценена. Имено поради това е и учредена тази награда – като оценка за труда, старанието, търпението, високия професионализъм и човечността при изпълнение на служебните ангажименти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега