Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мартин Дюйвен получи почетния знак на Община Поморие

Мартин Дюйвен получи почетния знак на Община Поморие

Заместник-кметът Илия Джингов връчи почетния знак на Община Поморие на Мартин Дюйвен. Той изрази благодарности към него и съпругата му - Мике за благотворителната им дейност, насочена към социалните институции в общината.

Заместник-кметът Илия Джингов връчипочетния знак на Община Поморие на Мартин Дюйвен. Той изрази благодарности къмнего и съпругата му - Мике за благотворителната им дейност, насочена къмсоциалните институции в общината.  

„Човекживее на тази планета не само заради себе си, а за да е полезен и на другите.Благодаря за това признание, ще поставя знака на специално място в моя дом.” –каза Мартин Дюйвен.Семейство Дюйвен е от град Алмело,Холандия.  

Преди 24 години са напочивка  в България. Любознателни да се запознаят с българския бит икултура, те попадат в Социално учебно професионалното заведение /СУПЗ/ в с. Батаи дълбоко  се впечатляват отдействителността в интернатите. Началото на  дейността им е положена  през 1991 г. с първата благотворителна акция,при която на собствени разноски, организират  поредица от благотворителни концерти набургаският хор „Родна песен” във всички по-големи градове на Холандия.  

Резултатът е обнадеждаващ и със събранитесредства е закупено оборудване, машини, нови автомобили, храни, дрехи иматериали, които те доставят лично в социалното заведение в с. Бата. В тозипериод семейство Дюйвен привлича за благотворителната кауза съмишленици иучредява холандската фондация „Труд”, която развива изключително активнадейност в един труден за децата в социалните заведения период, като организираи изпраща, под формата на хуманитарна помощ, големи количества храни, дрехи, учебнипособия, обзавеждане и инвентар за социалните заведения в Бургаския регион ицяла България.

На по-късен етап, въпреки, че не са  допускали,че дейността им може да прерасне в нещо по - значимо,  те осъществяват проекти, които променят животаи бъдещето на деца в неравностойно положение.

По-значимите от тях за ОбщинаПоморие са: Изграждане и обзавеждане на „Център за настаняване от семеен тип ”с капацитет 12 деца в с. Бата.; Изграждане и обзавеждане на „Защитено жилище ”в с. Бата;  Основен ремонт и обзавежданена „Преходно жилище” с. Бата; Ремонт и обзавеждане на учебни кухни в СУПЗ с. Бата,Ремонт и разширение на кухненски блок и столова в СУПЗ с. Бата, Изграждане на оранжерии и селскостопански проект в СУПЗс. Бата, Изграждане на нов учебен корпус в СУПЗ с. Бата и други.Реализирани са и поредица проекти за социални заведения в областитеСливен, Силистра, Пловдив, Варна и др.  

Мартен Дюйвен е на 80 години. Казва, че втората му родина еБългария, на която посвещава 24 години от живота си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Нели Гергова
    30 дек 2020 23:30

    Пиша това по повод на горната ваша статия за Мартин Дюивен от 02.07.2014 г.На 26.12.2020 е починал Мартин Дюивен, председател на нидерландската благотворителна фондация "Труд," която дълги години работеше в домовете за деца с ментални увреждания на териториите на областите Бургас и Сливен.Благодарна съм на обстоятелствата, които ни срещнаха през далечната 1993 г. при посещението му в УМБАЛ Бургас, когато дойде, за да види - как се стопанисва дарението на болнични легла и спално бельо. Радвам се, че го познавах ! От него успях да се научи - какво е доброволен труд, в името на децата със специални потребности, и как този труд може да носи удовлетворение! Светла му памет!Погребението е предвидено за 2.01. 2021 г. Не можем да присъстваме, но можем да си спомним с благодарност за него!

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега