Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Масови проверки на Агенцията по храните до 10 януари

Масови проверки на Агенцията по храните до 10 януари

Засилени проверки до 10 януари обеща изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов. Tой увери, че целият наличен състав е изкаран на терен, предаде БНР.

Засилени проверки до 10 януари обеща изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов. Tой увери, че целият наличен състав е изкаран на терен, предаде БНР. 

Проверките ще са най-вече в търговската мрежа, заведенията за обществено хранене и по зимните курорти, където се очаква да има много чужденци. По думите на Войнов, сравнено с миналата година установените до момента нарушения са по-малко.

В заведенията за обществено хранене не се спазват хигиенните норми, използват се продукти с изтекъл срок на годност, без документи. Също така има активно присъстване на търговци по пазари, като навън се предлагат домашно приготвени храни, които са без необходимите изследвания, посочи директорът на Агенцията по храните.

Той посъветва потребителите да пазаруват само от регламентирани места и задължително да гледат етикетите. Войнов увери, че и по празниците ще работят дежурни екипи, като всеки подаден сигнал ще бъде проверяван. Предлагането на храни с изтекъл срок на годност носи лесна и бърза печалба. Затова от Агенцията по храните са предложили промяна в Наказателния кодекс – това деяние да се криминализира и да се налагат строги санкции.

Да предлагаш храна с неизяснен произход или изтекъл срок на годност е равносилно на това да предлагаш дрога, категоричен е Йордан Войнов. По думите му, от началото на годината Агенцията е иззела и унищожила над 90 т храна. По думите му, от нарушението до съставяне на акт минават около десетина дни. На горещия телефон 0700 122 99 и на дежурните телефони, посочени в сайта на Агенцията, всеки потребител може да сигнализира Агенцията по храните за нередности. Йордан Войнов обеща, че дежурните екипи ще откликват на всеки сигнал.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега