Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Матурите в първата седмица на юни, националното външно оценяване - в третата

Матурите в първата седмица на юни, националното външно оценяване - в третата

Министърът е категоричен, че външното оценяване след 4-ти и след 10-и клас е необходимо за диагностика на резултатите, защото е важно да се анализират образователните дефицити на учениците. За близо 75% от учениците дистанционното образование е по-интензивно в сравнение с присъствената форма.

Държавните зрелостни изпити най-вероятно ще бъдат първата седмица на юни, а националното външно оценяване след седми клас – третата седмица на юни. Окончателните дати за изпитите ще бъдат обявени в понеделник. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от БНР.

"Обещахме понеделник да съобщим точните дати. Това е между 12 -14 дни по-късно от заявения график, тоест учениците не са изненадани с по-ранни изпити. Няма да се забави издаването на документите за кандидатстване. Висшите училища се съобразят приемните си кампании с тези дати", допълни той.„Трябва да бъдем предпазливи в предстоящите седмици, дори да има подобрение в ситуацията. Не може да очакваме, че до седмици епидемията ще стихне. Това, което не може да се случи в дигитална среда, ще се проведе в класните стаи и в университетските аули“, коментира още министърът.

По думите му тази седмица близо 30 деца, които са в 7-и и 12-и клас, са били в условията на карантина. "По време на матурите и оценяването вероятно между 20 и 30 деца може да бъдат възпрепятствани да проведат изпити. Единият вариант е по същото време, но в други условия те да положат изпитите, другият вариант, особено за дванадесетокласниците, е да се явят на втора сесия в края на август“. 

Министърът е категоричен, че външното оценяване след 4-ти и след 10-и клас е необходимо за диагностика на резултатите, защото е важно да се анализират образователните дефицити на учениците. За близо 75% от учениците дистанционното образование е по-интензивно в сравнение с присъствената форма. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега