Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Медицински сестри от МБАЛ "Дева Мария" станаха преподаватели във ВУЗ

Медицински сестри от МБАЛ "Дева Мария" станаха преподаватели във ВУЗ

През август месец миналата година МБАЛ „Дева Мария” бе акредитирана като база за обучение със заповед на Министерството на здравеопазването.

През август месец миналата година МБАЛ „Дева Мария” бе акредитирана като база за обучение със заповед на Министерството на  здравеопазването. Освен следдипломното си обучение за придобиване на специалност на магистър-лекари, то  лечебното заведение  стана и база за практика и преддипломен стаж на студенти от професионално направление „Здравни грижи” по специалностите „медицинска сестра” и „акушерка”.

За повече от една година, десетки студенти от Катедрата по „Здравни грижи” към  Факултет „Обществени науки” на бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”  преминаха през болницата на обучение, като техните студенти имат възможността  да проведат своята практика при висококвалифициран персонал в едно лечебно заведение, в което се спазва добрата медицинска практика. 

През тази година ръководителят на Катедрата по Здравни грижи проф. Балтаджиев и гл.асистент доц. Галина Терзиева поканиха главната сестра на болница „Дева Мария”  Петя Стефанова и старшата сестра на хирургичния блок Кръстина Тодорова като техни нещатни преподаватели по практическото обучение.  

„Все повече медицински сестри бягат в чужбина или се преквалифицират, заради ниския престиж на тази професия в България, както и заради лошото  заплащане и недооценяване на този труд в нашата страна” – заяви главната сестра на МБАЛ „Дева Мария” и допълни, че е имала късмета да попадне в такава болница, в която здравето, благополучието и уважението към пациентите стои на първо място.

„Тук медицинската сестра е уважавана и нейната работа се цени, както от лекарите, така и от ръководството на болницата. Гордея се, че се реализирах в една болница, която работи по световни стандарти.  Предлага една отлична база за обучение на младите специалисти, които получават не само професионални умения, но им  вдъхва и увереност и желание да се развиват в тази хуманна професия” -  заяви още главната мед.сестра.

Петя Стефанова е главна сестра в МБАЛ „Дева Мария" от 2010г. Тя има стаж като мед.сестра общо 31 години, като през целя си професионален опит тя е работила в хирургия, неврохирургия, реанимация и спешен център, а от 4 годни ръководи  средния медицински персонал в болница „Дева Мария”.

Кръстина Тодорова е старшата медицинска сестра на хирургични блок, който е и най-големият в лечебното заведение. Той обхваща отделенията по обща хирургия, урология, съдова хирургия, ортопедия и гинекология, в който ще се обучават младите специалисти по здравни грижи. Богатият  опит и професионални успехи на двете специалистки е и водещо при изборът на бургаският университет, който има задачата да възпита качествени специалисти по здравни грижи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега