Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Медицинският факултет е вече факт - през юли кандидат-студентите ще държат приемни изпити

Медицинският факултет е вече факт - през юли кандидат-студентите ще държат приемни изпити

Факултетът е на 100% готов да посрещне първите си студенти.

След 6 години борба, Медицинският факултет към университет "Проф. д-р Асен Златаров" е вече факт. След като получи акредитация да обучава студенти и учредяването му бе подкрепено от Народното събрание, учебното заведение ще посрещне първите си възпитаници още през месец септември.

Макар да предстоят някои административни стъпки, преди обявяването на кандидат-студентската кампания, приемните изпити по химия и биология вече са насрочени. Те ще се състоят на 21 и 27 юли това лято.

"Днес е един прекрасен ден за университета и за Бургас", сподели ректорът на бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова в аулата на новия медицински факултет, докато сградата бе огласяна от Одата на радостта.

"Убеден съм, че след 5 или 10 години огромният проблем с липсата на квалифицирани специалисти в Бургас ще бъде решен. А проблемите в здравеопазването винаги са били топ приоритет за нас. Именно липсата на специалисти води и до мигриране на пациентите извън региона", коментира кметът Димитър Николов.

Той уточни, че факултетът е на 100% готов да посрещне първите си студенти. Сградата е завършена, обзаведена и оборудвана с високотехнологични кабинети. Закупена е топапаратура, софтуерни продукти и обучителни макети, които вече са инсталирани в кабинетите.

Общо 86 преподаватели от цялата страна вече са ангажирани с подготовката на бъдещите лекари. 50 от тях са професори и доценти. Част от тях са родом от Бургас и по думите на Николов с радост и носталгия заявили готовност да се върнат "у дома", за да обучават бъдещите медици.

Преподавателите от 9-те катедри на факултета са изготвили най-високо ниво на учебни програми, което да осигури възможно най-добрата теоретична подготовка за студентите, за да могат те да продължат развитието си в някоя от университетските болници в града.

"Сградата е проектирана така, че студентите да бъдат посрещани на първите етажи за първоначалната си подготовка и да се "изкачват нагоре", в процеса си на обучение", сподели деканът на факултета - проф. д-р Христо Бозов, който заедно с ректора проф. Миткова, кмета Николов и академичния състав представи модерната материална база пред журналисти.

Той разкри, че в процеса на обучение ще се разчита не само на преподавателите, но и на самите студенти да си помагат. Ръководството планира в кабинетите с най-модерни микроскопи възпитаниците на университета от горните курсове да влизат в ролята на презентатори и ментори, в помощ на по-младите си колеги.

Можете да надникнете в новия Медицински факултет чрез нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега