Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мерките на сръбско-хърватската граница блокираха над 170 български шофьори

Мерките на сръбско-хърватската граница блокираха над 170 български шофьори

Засилените мерки за сигурност на сръбско-хърватската граница блокираха над 170 български шофьори на камиони, съобщава Нова телевизия. В продължение на пет дни те бяха част от над 20-километровата опашка от тежкотоварни автомобили, които бяха засегнати от ограниченията по сръбските ГКПП.

Засилените мерки за сигурност на сръбско-хърватската граница блокираха над 170 български шофьори на камиони, съобщава Нова телевизия. В продължение на пет дни те бяха част от над 20-километровата опашка от тежкотоварни автомобили, които бяха засегнати от ограниченията по сръбските ГКПП. 

„Спряха ни и казаха, че има бежанци, които са на сръбско-хърватската граница и не можем да минем заради тях. На следващия ден казаха, че има проблем между Сърбия и Хърватия с разрешителните за товарни автомобили. Днес ни казаха съвсем друга версия. Всеки вдига рамене”, обясни шофьорът Пенчо Пенчев. 

По думите на потърпевшите, на място няма тоалетни, нито храна, нито вода. Частна транспортна фирма им е занесла бутилки с вода. По-късно бедстващите шофьори са посетени и от представители на нашето посолство в Белград. Съветът им бил да търсят алтернативни маршрути.

В момента  на ГКПП “Батровци – Баяково” е преустановено  преминаването на пътнически и товарни автомобили. В сила е и забрана за внос и транзитното преминаване на каквито и да било стоки с произход Хърватия, независимо от собственика, дистрибутора или превозвача. Причината е миграционният натиск и свързаният с него конфликт между Сърбия и Хърватия. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега