Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Метамфетамин в шофьорската кабина на камион откриха митнически служители

Метамфетамин в шофьорската кабина на камион откриха митнически служители

Водачът на товарната композиция е бил тестван с техническо средство „Drug Test“, чието показание дало положителен резултат за употреба на наркотични вещества метамфетамин и амфетамин.По случая е образувано досъдебно производство

На 19.10.2022 г. на ГКПП-Капитан Андреево при опит да напусне страната ни към Република Турция е бил отклонен за щателна митническа проверка товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от 36-годишен турски гражданин. При проверката в джоба на якето на водача и различни фабрични кухини на шофьорската кабина на влекача /долапи и джоб на страничната врата/ митническите служители открили две лули за пушене и общо 10 броя пластмасови цилиндрични съда, всички съдържащи кристално вещество. Тествано с полеви наркотест, то е реагирало на наркотично вещество – метамфетамин. Водачът на товарната композиция е бил тестван с техническо средство „Drug Test“, чието показание дало положителен резултат за употреба на наркотични вещества метамфетамин и амфетамин.По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ полицай при РУ – МВР - Свиленград.

По разпореждане на Окръжна прокуратура–Хасково на водача на товарната композиция Р.Д., на 36 г., турски гражданин, са били повдигнати обвинения за две престъпления - за това, че на 19.10.2022 год., на ГКПП - Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, с товарен автомобил без надлежно разрешително направил опит да пренесе през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с общо бруто тегло 212,7 грама и на обща стойност 5317,50 лева, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини - престъпление по чл.242, ал.2, вр. чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.

И за това, че на 19.10.2022 година, на ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – метамфетамин и амфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство „Drug Test“- престъпление по чл. 343б ал.3 от Наказателния кодекс.С постановление на наблюдаващия прокурор при ОП–Хасково водачът на товарния автомобил Р.Д. е бил задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега