Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Между 2 и 3 хил. евро за прекарването на един мигрант, 10 хил. евро за ВИП трансфер

Между 2 и 3 хил. евро за прекарването на един мигрант, 10 хил. евро за ВИП трансфер

Това стана ясно на брифинг относно съвместна операция на прокуратурата и МВР за противодействие на нелегалната миграция.

"Във всяка една от държавите  - Турция, Сърбия и България, има основен организатор на трафика. Той изгражда много стройна мрежа от хора, които спомагат за престъпната дейност. Под основния организатор в пирамидата се намира т. нар. организатор на трафика. Той, от своя страна, поддържа връзка с отговорник за набиране на шофьори, както и с отговорник за намиране на места за временно настаняване на мигрантите." Това заяви на брифинг днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева. 

„След като престоят определен период от време на територията на българската държава, те биват водени до точка на българо-сръбската граница. Там най-големият отговорник от българска страна се свързва с основния организатор от сръбска страна. Заплащането се извършва едва след като основният организатор от турска страна потвърди, че бежанците се намират на българо-сръбската граница”, уточни Милева. 

Милева разкри също, че тарифата, която се плаща , е между 2 и 3 хиляди евро. Също така съществували и т.нар. ВИП услуги за по-малки групи от по 5-6 души, които се заплащали по 10 хиляди на човек. Почти винаги се използвали пилотни коли управлявани от жени с цел да не се буди подозрение.

Главен комисар Станимир Станев увери, че ще бъдат безкомпромисни в започналата война с нелегалния трафик у нас. В хода на провеждащата се и към момента акция „Хавала” са проверени 7019 лица, 4202 превозни средства и 624 адреса, съобщи още зам. главният секретар на МВР.

Росица Димитрова, директор на "Гранична полиция", посочи, че е имало случаи, в които мигрантите са били прекарвани в катафалки, както и случаи на линейки с включени звукова и светлинна сигнализация, в които обаче вместо пациенти, са били превозвани нелегални мигранти. . "Натискът е голям, ние продължаваме със съвместните си действия за противодействие на каналджийството. Обменяме информация с турската страна и се надяваме това да продължи и занапред", коментира още Димитрова.

Брифинг на прокуратурата и МВР във връзка с проведена специализирана операция по противодействие на нелегалната миграция

Публикувахте от Прокуратура на Република България - Пресцентър в Вторник, 17 януари 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега