Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Международни консултанти започнаха работа по проекта за Специализираната детска болница

Международни консултанти започнаха работа по проекта за Специализираната детска болница

Испанските консултанти ще бъдат подпомагани на местно ниво от българската компания „Миа Архитекти“ /MIA Architects/, специализирана също в проучване, консултиране и проектиране на сгради от публичната инфраструктура.

Международен екип от специалисти и консултанти на избрания от Европейската инвестиционна банка испански мултинационален консорциум IDOM /АЙДОМ/, започна работа в Бургас по проекта за изграждане на Специализираната детска болница. Компанията е световен лидер в строителство, архитектура, инфраструктурни проекти, енергетика, транспорт, телекомуникации и има богат опит в консултирането на редица проекти в областта на здравеопазването по цял свят, сподели кметът Димитър Николов.

В екипа от експерти са доказани световни имена в сферата на здравеопазването, сред които Артур Питман от САЩ - 20 години финансов директор на болница, 20 години управител на болница и 20 години консултант на министерството на здравеопазването на САЩ, Ларс Кибург от Германия - с дългогодишен опит в доболничната помощ и социално-осигурителните модели в Европа, Сезар дел Вале Монталво /Испания/ – консултант по здравеопазване и технически директор на проекта, Пабло Елорз /Испания/ – архитект с 18-годишен опит в концепции и външния дизайн на болнични заведения, Карлос Джаир Салто Агуире /Мексико/ – специалист по инфраструктура, ресурси, апаратура и лекарства на лечебните заведения, Руй Мая /Португалия/ – 20-годишен опит в архитектурата и специализацията на болници.

„АЙДОМ“ /IDOM- Consulting, Engineering, Architecture, Spain/ бе предпочетена и избрана от общо 13 участници в конкурентна процедура, проведена от Европейската инвестиционна банка. Компанията представлява мултидисциплинарна глобална група, в която работят над 3800 експерти в 45 офиса в 17 държави на различни континенти, с 866 партньори, над 12 000 клиенти и над 30 000 проекта в 125 държави. Компанията е с богат опит в строителството на болници и други големи инфраструктурни обекти, като зад гърба си има няколко построени болници в Европа и Латинска Америка.

Испанските консултанти ще бъдат подпомагани на местно ниво от българската компания „Миа Архитекти“ /MIA Architects/, специализирана също в проучване, консултиране и проектиране на сгради от публичната инфраструктура.

Международният екип се срещна с кмета на Община Бургас Димитър Николов и неговия екип по проекта за изграждане на специализираната детска болница, на която бе направен план-график по отделните фази на проекта. След това експертите се срещнаха с ръководството на УМБАЛ Бургас, на Медицинския факултет и Регионалната здравна инспекция.

В рамките на следващите три месеца експертите имат задачата подробно да обследват и анализират района на Бургас и съседните области, за да подготвят проект, адаптиран за нуждите на целия регион, отчитайки и туристическия му профил. Екипът ще изготви оценка на здравните нужди, анализ за определяне на капацитета и обхвата на болницата и финансов анализ.

Това е първата реална стъпка към изграждането на специализирана детска болница в Бургас. Резултатът от работата на международните консултанти е да изготвят проект за броя на етажите и отделенията, броя на кабинетите и леглата, обзавеждане и оборудване, както и да подготвят тръжните документи, с които Община Бургас да кандидатства за финансиране на строителството на детската болница.

Идеята е Специализираната детска болница да предостави педиатрична помощ на едно място и да позволи комплексно лечение на децата, не само от община Бургас, а и от цяла Югоизточна България.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега