Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Международно жури ще оценява филмовите шедьоври на BIFF'23 в Бургас

Международно жури ще оценява филмовите шедьоври на BIFF'23 в Бургас

Фестивалът ще бъде открит с филма на датския режисьор Мартин Скобер “Копенхаген не съществува”, който ще бъде представен за пръв път пред българската публика.

От 15 до 21 юли ще се проведе осмото издание на Международен филмов фестивал Бургас. Журито, което ще оценява пълнометражните заглавия, е в състав Виктор Божинов (председател), Милица Томович (Сърбия) и Атила Хартунг (Унгария). Късометражната селекция ще бъде журирана от Булут Рейханоглу - председател (Турция), Николай Урумов и Петър Грудов.

Фестивалът ще бъде открит с филма на датския режисьор Мартин Скобер “Копенхаген не съществува”, който ще бъде представен за пръв път пред българската публика. Премиера за България ще направи и дебютът на австрийския режисьор Давид Вагнер - „Айсмайер“, създаден по действителна история и награден от фестивала във Венеция през изминалата година. Още две премиерни за България чуждестранни ленти са включени в конкурсната програма - казахстанският „Братя“, дебют на Дархан Тулегенов, и португалският „Първа възраст” на режисьора Алешандро Давид.

Акцент в осмото издание на фестивала е международната селекция от анимационни филми, изготвена специално за бургаския кинофорум от аниматора и режисьор Теодор Ушев. Известният визуален артист ще бъде във фокуса и на една от специалните прожекции - документалния филм „Теодор Ушев: Невидими връзки“ на режисьора Борислав Колев и сценариста Мария Ландова. Отново Мария Ландова, но този път и като режисьор, ще представи документалния си проект „Хала“, посветен на художничката Моника Попова.

Международен филмов фестивал Бургас се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас и със съдействието на Посолството на Австрия, Институт Лист, Португалския културен институт “Камойш София”, Посолството на Израел, Френски институт в България и др.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега