Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Миков: Най-логично е първите две политически сили да създадат правителство

Миков: Най-логично е първите две политически сили да създадат правителство

Той коментира и ситуацията с избора на председател на парламента

Новият парламент започна с фалстарт и след рекордно кратко заседание ще поднови работа в сряда. За тази необичайна ситуация, за новите, иновативни парламентарни подходи и за политическата безизходица в студиото на "Денят започва" говори бившият председател на Народното събрание Михаил Миков. Той смята, че най-логично е първите две политически сили след изборите да създадат правителство.

Миков коментира и ситуацията с избора на председател на парламента. Според него, това спиране на часовника би трябвало да възмущава, защото показва неразбиране на Конституцията, неразбиране на смисъла на парламентаризма. И само като част от това - изборът на председател в първото заседание.

"Има някакво лицемерие да обвиняваш президентската власт, президента, че управлява и в същото време в първия момент, в който можеш да конституираш параламентаризма с избора на председател и парламента да започне да функционира, за да издърпа към себе си конституционните си правомощия, да се държиш по този начин. Гражданите не спират часовника, когато изтичат сроковете за плащане на данъци", каза Михаил Миков.

Според него, от началото на предизборната кампания социолозите даваха доста точна преценка на конфигурацията на фрагментацията на парламента и тя трябваше да е в основата на поведението в първия ден. "Парламентът още не е започнал да функционира, не се е оформило мнозинство и опозиция, евентуално едно проправителствено избиращо правителство мнозинство, за да се види колко време е животът на парламента. Защото понякога поведението на големите политически сили като че ли индикира по-скоро парламент, изпълнен с напрежение и противопоставяне. Битките са лични и персонални, а не за някакви политически идеи", посочи Михаил Миков.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега