Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Миков: Предсрочни избори не са необходими към този момент

Миков: Предсрочни избори не са необходими към този момент

Той бе категоричен, че въпреки недоволството по площадите, в момента социологическите изследвания продължават да дават преднина на ГЕРБ. По думите му, една от причините е, че няма политическа платформа, която да отговори на исканията на хората.

"При предсрочни избори – зимата на 2021-ва, рецесията, безработицата, натискът върху труда – всичко това ще се отрази на политическия живот. Лично смятам, че предсрочни избори не са необходими към този момент. 7 месеца преди изборите в страната има криза. Върховете не могат, низините не искат и площадите го показват. Възможните варианти са два – предсрочен вот, или довършване на мандата. Но няма ясен отговор на въпроса: Какво следва?" Това коментира бившият лидер на БСП и член на Националния съвет на червените Михаил Миков в ефира на БНТ. Той бе категоричен, че въпреки недоволството по площадите, в момента социологическите изследвания продължават да дават преднина на ГЕРБ. По думите му, една от причините е, че няма политическа платформа, която да отговори на исканията на хората. А това на практика вещае нов "шарен парламент" догодина.

"БСП има претенция, но на площадите не се веят червени знамена. Гласовете на ГЕРБ ще отидат не към политическа алтернатива вляво, а към реанимиране на малки образования - партията на Христо Иванов, Атанас Атанасов. Фрагментацията ще се допълни от Слави Трифонов. Мая Манолова, може би. Това ще постави страната в едно тежко състояние. Възможно е отново да се заговори за президентска република и мажоритарни мандати", посочи той. Според него Румен Радев към момента не е заявявал претенция за президентска република.

"Сега моделът на Борисов е доста авторитарен. Той казва: Променя се този закон и законът се променя, а и в БСП се прави опит за такъв модел. Очевидно е доста модерно, но е много вредно", категоричен бе бившият лидер на Столетницата. Михаил Миков смята, че ще се отиде до по-голямо разместване в правителството, отвъд трите поискани оставки. Той дори прогнозира, че Бойко Борисов ще отстъпи премиерското място, но не се ангажира с конкретно име.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега