Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МОН реши: Новата учебна година ще стартира присъствено

МОН реши: Новата учебна година ще стартира присъствено

Остава обаче възможността при евентуално влошаване на обстановката и опасно увеличение на заболеваемостта да има промени в плановете на просветното ведомство. При оформяне на огнище на заразата също ще се преустановява изцяло присъствената форма на обучение.

Новата учебна година ще стартира присъствено, въпреки пандемията от Covid-19. Това реши Отрасловият съвет към МОН. Остава обаче възможността при евентуално влошаване на обстановката и опасно увеличение на заболеваемостта да има промени в плановете на просветното ведомство. При оформяне на огнище на заразата също ще се преустановява изцяло присъствената форма на обучение.

Припомняме Ви, че обсъжданите варианти за началото на новата учебна година бяха три - изцяло присъствено, изцяло дистанционно или смесено. Напълно онлайн обучението предизвика остри реакции сред родителите, на фона на преминалия почти изцяло в интернет втори срок на учениците. Експерти в сферата на образованието също препоръчват децата да бъдат върнати в класните стаи.

„Тази изолация във всякакъв смисъл не е нормалният начин на живот. Все пак хората трябва да общуват и в реална среда, не само по телефона или през лаптопа. Трябва да направим всичко възможно да започнем в редовна дневна форма на обучение, но не бива за забравяме реалността, в която ще се намираме на 15 септември. Всяко учебно заведение трябва да има план за реакция при наличие на Covid-19. Така всяко училище ще се справя само според ситуацията, както стана и при детските градини, след като отвориха врати", коментира за clinica.bg Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега