Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Минеков: Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК

Минеков: Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК

По думите му преди години партията на Бойко Борисов е „превзела със сила“ два етажа от сградата

Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и да си намерят друг имот. Това заяви в „Тази неделя“ служебният министър на културата в кабинета „Янев 2“ –Велислав Минеков. По думите му преди години партията на Бойко Борисов е „превзела със сила“ два етажа от сградата.

„НДК е към министерството. Тогавашният областен управител Данаил Кирилов прави така, че обявява двата етажа като „отпаднала полза“ и ги дарява на партията. От там няма нито лев наем. Тези два етажа мисля да ги върна на НДК, тъй като и без това съсипаха НДК за тези години, дълговете са невъзможни“, казва Минеков. По думите му това не е предизборна атака. Той посочи, че би действал с всяка еднадруга партия, ако са в същата позиция и допълни: „Искам си наема“.

Минеков обясни, че ще поиска помощта на ДАНС за изясняване на финансиранетоза реставрацията на паметника на Цар Освободител в столицата: „Там 1,8 млн. лв. ги няма. Не знаем откъде са дошли, кой ги е похарчил, няма обществена поръчка. Реставрацията е дадена на неграмотно лице“.

Според него това са пари, които са получени от руски бизнесмен, който е включен в санкционен списък на Съединените щати и се твърди, че е част от престъпна групировка.„Имаме хотел на Черноморец, който е със 111 легла, даден е под наем и до днес, седма година, няма един лев печалба. Даден е под наем на симпатични хора, даже са си направили басейн“.

Министърът на културата обясни, че все още се установява от кого е отдаден поднаем хотелът на ведомството.„Аз виждам подписи, виждам какво се е случило, но за съжаление се надявам на действаща прокуратура", допълни Минеков.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега