Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Минималната работна заплата става 360 лева от днес

Минималната работна заплата става 360 лева от днес

Минималната работна заплата от днес става 360 лeвa. Предходната година размерът ѝ беше 340 лeвa. През новата година тя ще се увеличи още веднъж също с толкова и от 1 юли ще е 380 лв.

Минималната работна заплата от днес става 360 лeвa. Предходната година размерът ѝ беше 340 лeвa. През новата година тя ще се увеличи още веднъж също с толкова и от 1 юли ще е 380 лв.

През 2015-а обаче с нея няма да се повиши обезщетението за отглеждане на дете. През втората година от майчинството то остава 340 лв.За първата година парите на майките вече ще се изчисляват на база доходите им за 2 години назад, а не за година и половина.Въвеждат се две допълнителни данъчни преференции за работещи родители. За деца с увреждания данъчното облекчение за родителите ще е 200 лева за година.

Пенсионерите ще получат увеличение на парите си през юли по добре познатото вече "швейцарско правило". Четири месеца повече осигурителен стаж ще са необходими за пенсиониране през 2015-а в най-масовата трета категория труд. Повишава се максималният осигурителен доход за всички осигурени лица от 2400 лв. на 2600 лв., което ще доведе и по-висок "таван" на пенсиите - 840 лв.

Новата година "замрази" цените на данъците ни, както и социалните и здравните осигуровки, които внасяме. Сравнително новият „данък лихва“ също остава 8%.От тази година купувачите на автомобили ще ги регистрират само в КАТ и няма да се налага да ходят и в общината, както беше до момента.

Вече е възможно годишните данъчни декларации да се подават по интернет, без да е нужен електронен подпис. Подаването ще става с помощта на персонален идентификационен код (ПИК), който всеки ще може да вземе от данъчните служби. С ПИК ще могат да се подават и декларации за местни данъци и такси към общините. Хората на граждански договори сами ще избират дали през четвъртото тримесечие работодателят да им удържа авансово данък върху доходите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега