Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Минимални ставки на акцизите върху горивата - мисия невъзможна!

Минимални ставки на акцизите върху горивата - мисия невъзможна!

Предоговаряне на стъпките за достигане на минималните ставки на акцизите върху горивата не е възможно както за България, така и за другите държави-членки на ЕС. Това беше ясно потвърдено по време на среща в Брюксел на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков с европейския комисар по данъчното облагане, валутния съюз, одита и борбата с измамите Алгирдас Шемета.

Предоговаряне на стъпките за достигане на минималните ставки на акцизите върху горивата не е възможно както за България, така и за другите държави-членки на ЕС. Това беше ясно потвърдено по време на среща в Брюксел на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков с европейския комисар по данъчното облагане, валутния съюз, одита  и борбата с измамите Алгирдас Шемета. Повод за срещата на министър Дянков с комисар Шемета бяха обсъжданите предложения на български производители и търговци на горива и браншовите организации на превозвачите във връзка със завишените цени на горивата на българския и международните пазари.         

Малка е вероятността от спад на цените на дизеловото гориво в европейски мащаб, сочат анализите на Европейската комисия. Тенденцията е към оскъпяване на дизела и поевтиняване на биогоривата, а ЕК подготвя директива, която предвижда промени в начина на изчисляване на акцизите върху горивата след 2013 година. Това се очаква да доведе до поевтиняване на биогоривата, а дизелът ще остане сравнително по-скъп. По този начин ще се стимулира ръст в потреблението на биогорива за сметка на по-проблемното в екологичен план дизелово гориво, поясни министър Дянков пред български медии в Брюксел.         

Общ европейски разговор по темата за цените на горивата на международните пазари вече беше проведен на последното заседание на ЕКОФИН. Финансовите министри от ЕС потвърдиха позицията си от Манчестър, че фискалните политики на държавите не могат да се променят, особено в средата на годината и по теми с краткосрочни рамки, каза още Симеон Дянков. Така че общата европейска политика е ясна, допълни той.         

В отговор на журналистически въпрос вицепремиерът отново припомни, че правителството „няма особени възможности за намеса на пазара”, а до вторник следващата седмица ще бъде представен анализът на производителите по формирането на цените на горивата. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега