Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Ангелов: Много е рано да се говори за отваряне на всичко от 21 декември

Министър Ангелов: Много е рано да се говори за отваряне на всичко от 21 декември

„Разговаряхме с премиера и на база числата, които наблюдаваме, имаме готовност да отворим детските градини и яслите. Това ще бъде първата мярка в зависимост от заболеваемостта и ние сме готови да я въведем още от понеделник”, добави министърът.

„Много е рано да се говори за отваряне на всичко от 21 декември. Седмицата, която ще анализираме, започва от 14-и”. Това заяви на брифинг в понеделник здравният министър проф. Костадин Ангелов, цитиран от  NOVA. 

„Разговаряхме с премиера и на база числата, които наблюдаваме, имаме готовност да отворим детските градини и яслите. Това ще бъде първата мярка в зависимост от заболеваемостта и ние сме готови да я въведем още от понеделник”, добави министърът. Миналата седмица от брифинг на здравните власти стана ясно, че страната ни е разделена на шест области за имунизация, всяка с отделен отговорник от местната РЗИ. Днес директорите на здравните инспекции се срещнаха с министъра на здравеопазването и председателя на Националния ваксинационен щаб проф. д-р Красимир Гигов.

„Задачата им е до четвъртък да изготвят списъците с желаещите медици, които са от първата фаза и на първа линия. След това да направят ясна логистика на необходимостта от мобилни екипи и бройката им. Ще се уточнят и спецификите на всички райони”, коментира проф. Ангелов.До края на годината ще бъдат сключени още договори за доставки на хладилниците, поясни той. 

Министър Ангелов посочи още, че е разпоредил проверки след образувалите се опашки в големи вериги магазини. Поясни, че вече има наложени санкции - шест от Столичното РЗИ. Относно предстоящите парламентарни избори през март 2021 г., проф. Ангелов разясни, че повече от два месеца работи екип, който има задача да разработи логистиката около вота. „Изборите ще се проведат в указаната дата от президента. Ние ще изработим изисквания за спазването на всички противоепидемични мерки”, каза ресорният министър. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега