Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Динкова: България бележи ръст на полски туристи. Избират предимно Несебър и Слънчев бряг

Министър Динкова: България бележи ръст на полски туристи. Избират предимно Несебър и Слънчев бряг

Министър Динкова подчерта, че 90% от полските туристи, които посещават страната ни го правят с цел лятна ваканция, като избират предимно Несебър и Слънчев бряг.

По данни на българската система за туристическа информация през 2022 година (между 1 януари и 10 септември) над 250 000 полски туристи са посетили България. За по-кратък период, от януари до края на август 2023 г., полските туристи у нас са се увеличили с 19,4%. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова пред полското издание Wasza Turystyka.

Министър Динкова подчерта, че 90% от полските туристи, които посещават страната ни го правят с цел лятна ваканция, като избират предимно Несебър и Слънчев бряг (над 100 000 туристи) и района на Варна (63 000). Същевременно обаче Министерството полага големи усилия, за да насочи вниманието на посетителите от Полша към спа и уелнес услугите у нас. „Този сегмент се развива много бързо, предлаганият от нас продукт е с най-високо качество, а българските спа почивки се оценяват не само от местни, но и от чуждестранни туристи. Съчетаваме го със здравния туризъм, който е също толкова важен за популяризирането на България. Това се подкрепя от отличните природни условия на България с висока степен на слънчева светлина и българската кухня, която е смесица от средиземноморски и централноевропейски влияния“, допълни още министърът на туризма.

Пред полското издание, Зарица Динкова изтъкна и факта, че България е целогодишна дестинация. Благодарение на разнообразието от услуги, културното богатство и благоприятния климат, особено в южната част на страната, той е идеална дестинация за активен туризъм.

Полският пазар е сред приоритетните за България. Затова активната реклама в Полша и фокусът на Министерството основно върху промоцията с помощта на дигитални инструменти е от изключително значение за българския туристически бранш. „Нашата цел е да поддържаме и подобряваме това качество, като същевременно поддържаме атрактивна цена. Имаме много широка гама от услуги както за по-малко заможни клиенти, така и за високо бюджетни. Всъщност всеки ще намери нещо за себе си у нас“, каза още министър Динкова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега