Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Динкова: Имаме потенциал да привлечем повече американски туристи

Министър Динкова: Имаме потенциал да привлечем повече американски туристи

Страната ни може да предложи много културни и природни забележителности, които да предизвикат интереса на американските туристи

България има потенциал да привлече повече американски туристи. Около това становище се обединиха Н. Пр. Кенет Мертен, Посланик на САЩ в България, и министърът на туризма Зарица Динкова. Страната ни може да предложи много културни и природни забележителности, които да предизвикат интереса на американските туристи. В България все още има недокоснати места, които трябва да бъдат показани и запазени, заяви министър Зарица Динкова. Екипът на Министерството на туризма обмисля нова маркетингова стратегия, която ще бъде насочена и към разширяване на пазарите, подчерта още министър  Динкова.

САЩ е перспективен и желан туристически партньор и пазар за България. През 2019 г., преди пандемията от COVID-19, над 104 000 американски туристи са пътували до България. За първите 5 месеца на 2023 г., броят на гражданите на САЩ, посетили страната ни, е 30 469, което е ръст от 41% спрямо същия период през 2022 г.Комбинираните туристически продукти имат голям потенциал, тъй като традиционно американските туристи предпочитат да съчетават посещения на възможно най-много туристически обекти с едно пътуване. В този смисъл, комбинирането на основните летни и зимни туристически продукти с възможности за балнео и СПА туризъм, както и посещения на културно-исторически забележителности, би бил все по-значим фактор при формирането на предпочитанията към страната ни от американските туристи. Допълни министър Динкова и предложи България да бъде представена като дестинация на американския пазар или B2B форум още през следващата година, ако това представлява интерес за американския пазар.

Развитието на българския туристически сектор е национален приоритет, отбеляза още министър Динкова. Според WTTC (Световният съвет по пътувания и туризъм), миналата година приносът на сектора на пътуванията и туризма нарасна с 25% до 10 милиарда лева, което представлява 6,5% от икономиката на България, приближавайки се до най-високата стойност от 2019 г. от 9,9% от икономиката.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега