Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Гроздан Караджов: Това, което ви казаха вчера, е лъжа

Министър Гроздан Караджов: Това, което ви казаха вчера, е лъжа

Припомняме, че вчера премиерът заяви, че поискани от Караджов милиарди допълнително в бюджета на МРРБ, са причината за раздор в управляващата коалиция. Междувременно стана ясно, че именно Гроздан Караджов е първият, депозирал оставката си днес.

"Това, че Караджов е поискал тези 3,9 милиарда лева и затова си тръгвали Има такъв народ - това е едно фалшиво оправдание, което беше дадено вчера".  Това коментира вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, пред журналисти днес, по повод на твърденията на министър-председателя Кирил Петков. 

Припомняме, че вчера премиерът заяви, че поискани от Караджов милиарди допълнително в бюджета на МРРБ, са причината за раздор в управляващата коалиция. Междувременно стана ясно, че именно Гроздан Караджов е първият, депозирал оставката си днес. 

"Това, което Ви беше представено вчера, като основен проблем, че съм поискал 3,9 милиарда лева допълнително от бюджета на МРРБ, е лъжа. Аз никога не съм искал тези пари. Няма нито един ред с такива искания. Ще Ви прочета стенограмата от Министерски съвет. Никой не е давал условие за даване на допълнителни средства. Информирах за сериозна дупка от 3,9 млрд. От нашия бюджет бяха прехвърлени 1,2 млрд. за стари плащания и още толкова - също за стари, започнати плащания, с които бюджетът на МРРБ е натоварен допълнително. Беше поет ангажимент, че тези средства ще се добавят в актуализацията", обясни Караджов. И допълни, че в обновената план-сметка на държавата изобщо няма заложени пари за строителството на магистрала "Хемус" и на скоростния път Видин - Ботевград.

„Финансовият министър каза, че там няма да се слагат средства, защото първо трябвало да се разплете казусът с инхаус процедурите. Там са половин милиард по инхаус и още половин милиард – по ЗОП процедури", категоричен бе регионалният министър. „Всичко това се дължи на факта, че още от началото не е предвидено финансиране за магистралите. Ето това са въпросните 3,9 млрд. Но те никога не са искани, а само бяха показани на работните групи. Мнението ми беше, че можем да забавим и отложим плащания, но не се знаеше дали ще се справим и дали няма да създадем риск", каза още Караджов.

Министърът представи и стенограма от заседанието в сряда от Министерски съвет. "В бюджета на МРРБ има само обещани неща за над 3 млрд лева, обещани от финансовия министър, но не са влезли в бюджета. Никъде не е казано, че това е условие за приемане на бюджета", подчерта Караджов. "Алармирам, че се отваря системен риск за бюджета и системен риск за републиканската пътна мрежа, защото аз трябва да избирам от няколко неща, да откажем финансиране на общините, да съкратим новите възлагания и да неремонтираме тези пътища, за които сме обещали на хората и които ги има на картата на министерството на регионалното развитие. Това ще създаде риск за републиканската мрежа", обясни на брифинга министъра. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега