Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър и посланик откриха официално сезона в Слънчев бряг

Министър и посланик откриха официално сезона в Слънчев бряг

С грандиозен хепънинг на 12 юни в Слънчев бряг бе даден официален старт на туристически сезон’ 2015. Близо 500 официални гости – политици, представители на държавната и местната власт и на бизнес елита дойдоха тук, за да пожелаят успешно лято на домакините. По червеният килим пред р-т „Холистър“, през шпалира на матросите от Военноморска база „Атия“, преминаха министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът на Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз, Областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, народни представители, директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин и много други гости.

С грандиозен хепънинг на 12 юни вСлънчев бряг бе даден официален старт на туристически сезон’ 2015. Близо 500официални гости – политици, представители на държавната и местната власт и набизнес елита дойдоха тук, за да пожелаят успешно лято на домакините. Почервеният килим пред р-т „Холистър“, през шпалира на матросите от Военноморскабаза „Атия“, преминаха министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът наИзраел Н.Пр. Шаул Камиса Раз, Областният управител на Бургаска област ВълчоЧолаков, народни представители, директорът на бургаската полиция КалоянКалоянов, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциацияБлагой Рагин и много други гости. 

През тази година церемонията пооткриването на туристическия сезон бе подготвена съвместно от „Слънчев бряг”АД, Съюза на собствениците в курортния комплекс и Бизнес асоциация „Слънчевбряг” (BASB). 

За най-големият ни черноморски курортлято’ 2015 стартира с нов борд на директорите, избран на общо събрание наакционерите часове преди официалното откриване на сезона. Досегашниятизпълнителен директор на дружеството Златко Димитров запазва поста си. Начелона Съвета на директорите застава Лидия Благоева – директор на кабинета наМинистерството на туризма. В състава на борда влизат още съветникът вМинистерството на туризма Живко Табаков, Живко Димитров – председател накомисията по общинска собственост и стопанска политика в бургаския Общинскисъвет и хотелиерът Неделина Ташева. 

„Радвам се, че Слънчев бряг има толковамного приятели. Това, както и многобройните ни летовници, доказва, че сме поелиправилния път на управление. Очаква ни тежък сезон, но с обединени усилия щепревъзмогнем трудностите” – с тези думи изпълнителният директор на „Слънчевбряг“ АД Златко Димитров приветства гостите.През тази година акционерното дружествопредприе още една инициатива в помощ на туристическия бранш, насочена къмизграждането на квалифицирани кадри.

По инициатива на Златко Димитров еучредена ежегодна стипендия на ученик от Професионалната гимназия по туризъм“Иван Вазов”, решил да продължи образованието си в сферата на туризма. Първатастипендия бе връчена официално на Стела Димитрова, бъдеща студентка вУниверситета но хранителни технологии – Пловдив Южното Черноморие е привлекателнадестинация за израелските туристи. Н.П. Шаул Камиса Раз увери присъстващите, чешокът от атентата на летището в Сарафово е вече преодолян, неговите сънародницине се чувстват застрашени тук и все повече израелци ще идват на почивка вСлънчев бряг. 

Официално старт на новия туристическисезон постави министърът на туризма.“Основното затруднение в началото на сезонаидва от отлива на туристи от Русия и Украйна. Но ние ще го преодолеем. Не бивада забравяме, че туристи сме и самите ние – българите. Затова предприехмеинициатива за привличане на повече българи по черноморските ни курорти“, заявиминистър Ангелкова. 

Въпреки очакванията за трудно лятонастроението в Слънчев бряг бе изпълнено с положителни емоции за всички гости илетовници. Празникът започна на алеята пред хот. „Кубан“ с уникалния едночасовконцерт на Представителния оркестър на военноморските сили.Виртуозните изпълнения на джаз формация„Бургас“ превърнаха коктейла в р-т „Холистър“ в истинско светско преживяване застотиците официални гости. А за хилядите туристи откриването на туристическиясезон бе неспирен купон.

Матросите от „Атия” ги изумиха със своето факелношествие, което се сля с огненото шоу на формация „F 4“. Повече от три часапродължи концертът на откритата сцена на централната алея от където Силвия Кацарови Руслан Мъйнов радваха зрителите със своите хитове.Мощна заря ознаменува началото на лято’2015 . Озареното небе над Слънчев бряг спря дъха на туристите и приковавниманието им цели 10 минути. После, за да докажат че животът тук никога неспира, стотици останах до полунощ с концерта на Михаела Филева. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега