Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Меджидиев проследи лично изпълнението на договора за доставка на хеликоптери

Министър Меджидиев проследи лично изпълнението на договора за доставка на хеликоптери

Министерството на здравеопазването сключи договор за доставката на 6 броя хеликоптери, осигурени с необходимото оборудване и апаратура за нуждите на спешната медицинска помощ.

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев посети италианската фирма Leonardo S.p.A, гр. Милано, с която преди месец Министерството на здравеопазването сключи договор за доставката на 6 броя хеликоптери, осигурени с необходимото оборудване и апаратура за нуждите на спешната медицинска помощ. Визитата бе част от работното посещение на здравния министър в Милано с цел изучаване на италианския опит в прилагането на най-добрите практики при организирането и изпълнението на дейности по спешна медицинска помощ по въздуха.

Здравният министър проследи на място управлението по жизнения цикъл на продукта и коментира с представители на фирмата детайли по изпълнението на договора. В тази връзка той разгледа Окончателната монтажна линия, Интериорния център, Центъра за доставки и Линията за излитане. Министър Меджидиев посети и Обучителната академия на Леонардо Хеликоптерс в гр. Сесто Календе, както и Симулатора на полети.


Снимка: МЗ

Припомняме, че първият хеликоптер, предмет на договора,  ще бъде приет от представители на Министерството на здравеопазването до 15 декември т. г. в завода на производителя в Италия, а през месец януари 2024 г. ще бъде доставен в България. Доставката на останалите хеликоптери ще се извършва поетапно по  В началото на другата седмица предстои да стартира и обучението на български пилоти и медици, които да обслужват в бъдеще медицинските нужди по въздух. Сформира се и Национален координационен център, който ще ръководи оказването на медицинска помощ по въздух.

Министър Меджидиев посети действащи хеликоптерни площадки на болници в областта Пиемонт, както и хангари с оборудвани помещения за медицински екипи, пилоти и техници. Той обсъди изискванията за строеж на летателни площадки във връзка с подготвената от Министерството на здравеопазването обществена поръчка за изграждането на хеликоптерни площадки в близост до лечебни заведения в различни градове. По време на посещението  бе получена и техническа документация от италианската страна, която България да използва при изграждане на нашите обекти.

По-късно министър Меджидиев отпътува с делегацията си към Национален координационен център на спешната и авиопомощ в гр. Торино. Там се запозна с Учебната програма за подготовка на авиомедицински екипи, като от страна на домакините бе предоставен и екземпляр на Програмата. Посещението продължи в Оперативната база за спешна въздушна медицинска помощ „Аероклуб. Беше уговорено краткосрочно посещение на италиански обучителни кадри в България.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега