Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Милошев след среща с кмета на Царево: В България има чудесни условия за къмпингуване!

Двамата посетиха къмпинги по Южното Черноморие
Министър Милошев след среща с кмета на Царево: В България има чудесни условия за къмпингуване!

Къмпингът разполага с медицински център, с 8 дка паркинг извън къмпинга, със спортни игрища, детски съоръжения и много пространство.

В рамките на своята обиколка по Южното Черноморие министър Евтим Милошев посети къмпинги в община Царево, които предлагат различен тип лятна почивка и алтернатива за повече досег с природата. Кметът на града Марин Киров представи на министър Милошев и добрия, и лошия пример, когато се заговори за къмпингуване у нас.Министърът посети къмпинга „Якото място“ в близост до плаж „Корал“, в който преди дни започна премахване на незаконни постройки, за да се запознае със ситуацията на място. 

По думите на Марин Киров, къмпингът действително предоставя условия за почивка, но е напълно незаконен. "Няма канализация и съществува в нарушение от години. Първите сигнали за нарушения и проверките по тях са започнали през 2022 г. Кметът разясни детайли по казуса, като посочи, че има съдебно решение да бъдат премахнати общо 154 незаконни бунгала и постройки, разположени върху общински, държавен горски терен и частни имоти. Част от този къмпинг попада и в новата 500-метрова зона, забранена за всякакъв вид строителство и преместваеми обекти, след последните помени в ЗУЧК.

По време на обиколката беше представен и добрият пример с добрите практики на къмпинг „Гардения“, който предлага модерно организирано и социализирано пространство за любителите на такъв тип ваканция.Нека не говорим само за проблеми, имаме и решения. Като община ние подкрепяме изграждането на къмпинги като алтернатива на презастрояването, но разбира се, апелираме това да бъде законно“, каза кметът Марин Киров.

Той поясни, че къмпинг „Гардения“ е разположен върху урегулиран имот, а не на земеделски земи. Има изградена канализация, а инвеститорът е предпочел вместо да се възползва от полученото разрешително и да построи огромен хотел от 40 хиляди квадрата, е предпочел на притежаваните 30 дка да развие една модерна идея, която има все повече привърженици. 

Къмпингът разполага с медицински център, с 8 дка паркинг извън къмпинга, със спортни игрища, детски съоръжения и много пространство. 

Предлага различен тип условия за настаняване – от луксозни бунгала, каравани до подготвени места за палатки и отделен кемпер стоп.Това, което видяхме в къмпинг „Гардения“, по нищо не отстъпва на къмпингите, които сме виждали в южната ни съседка и толкова се харесват на българските туристи. Начинът, по който е организирано пространството за отдих, доказва, че и у нас има чудесни условия за къмпингуване на европейско ниво, подчертаха министър Милошев и неговият домакин.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега