Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Русия не изключва възможността да нанася удари по френски инструктори в Украйна

Русия не изключва възможността да нанася удари по френски инструктори в Украйна

Миналата седмица главнокомандващият украинската армия Олександър Сирски заяви, че Франция „в скоро време“ ще изпрати инструктори за обучение на украинските войски.

Кремъл не изключи днес възможността руските въоръжени сили да нанасят удари по френски инструктори, чието изпращане в Украйна в момента се обсъжда между Париж и Киев, предаде Франс прес.

„Нито един инструктор, участващ в обучението на украинските военни, няма да е в безопасност“, каза пред журналисти говорителят на руското президентство Дмитрий Песков. „Няма значение дали са французи или не“, добави той.

Миналата седмица главнокомандващият украинската армия Олександър Сирски заяви, че Франция „в скоро време“ ще изпрати инструктори за обучение на украинските войски, които от февруари 2022 г. се борят срещу руската инвазия. Малко след това обаче украинското министерство на отбраната заяви, че изпращането на инструктори „все още се обсъжда“ с Франция и други държави, отбелязва АФП.

Официално Франция няма военен персонал, който да оказва помощ или да обучава украинските сили в Украйна.

Френският президент Еманюел Макрон неколкократно спомена възможността за изпращане на западни войски в помощ на Киев, което предизвиква противоречия сред съюзниците му и разгневи Русия.

Идеята за европейска коалиция от военни инструктори, обучаващи украинските войски в Украйна, която Франция би искала да се реализира, се обсъжда сред европейците, но изглежда далеч от финализиране. Много държави се се безпокоят за отражението на подобна стъпка за отношенията им с Москва, посочва АФП.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега