Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Петкова връчи чек на Иван Алексиев за саниране на МБАЛ Поморие

Министър Петкова връчи чек на Иван Алексиев за саниране на МБАЛ Поморие

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и заместникът й Жечо Станков се срещнаха с кмета Иван Алексиев и посетиха МБАЛ Поморие. Повод за визитата е одобреният проект на Община Поморие „Изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност в МБАЛ – Поморие по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г., на стойност 681 040 лв., която е 100% безвъзмездна финансова помощ.

Министърът наенергетиката Теменужка Петкова и заместникът й Жечо Станков се срещнаха с кметаИван Алексиев и посетиха МБАЛ Поморие. Повод за визитата е одобреният проект наОбщина Поморие „Изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност вМБАЛ – Поморие по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”,финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство2009-2014 г., на стойност 681 040 лв., която е 100% безвъзмездна финансовапомощ.

Проектът предвижда повишаване на енергийнатаефективност в болницата чрез смяна и реконструкция на вътрешната отоплителнаинсталация, която не се използва от 2009 г., както и ремонт на вътрешнитепомещения в сградата.

След като се запозна на място съссъстоянието на болницата, министър Петкова одобри усилията за надграждане наизпълнения през края на 2013 година проект за енергийна ефективност по Фонд„Козлодуй” и сподели възможността за осигуряване на последващо надграждащофинансиране по Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници”.

По време на срещата, освен сдейностите по проекта, кметът Иван Алексиев подробно запозна министър Петкова свсички изпълнени процедури от страна на Община Поморие във връзка сизграждането на ел. подстанция 110/20 kv. Министърът пое ангажимент засъдействие при координацията между институциите, така че още в началото наследващата година да се даде старт на същинското изграждане на ел. подстанциятав Поморие.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега