Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Стоянов: Кирил Петков не е искал от мен оставката на главния секретар

Министър Стоянов: Кирил Петков не е искал от мен оставката на главния секретар

"Това решение е взето и изцяло единствено от мен", категоричен бе министърът.

Отстраняването на главния секретар на МВР не е по искане на Кирил Петков. Това заяви по Nova вътрешният министър Калин Стоянов по повод думите на Петър Тодоров, че съпредседателят на "Продължаваме промяната" е в основата на поисканата му оставка. 

"Категорично Петков не е искал нищо от мен във връзка с кадрови назначения. Това решение е взето и изцяло единствено от мен", категоричен бе министърът. 

"Решението си за смяната на главния секретар, аз съм го взел още в първите дни, тъй като, както казах преди малко, аз го познавам много добре. Считам, че има хора, които ще се справят много по-добре на този пост от него. Разбирам и усещам нападките на господин Демерджиев, бившият вътрешен министър. Изключително агресивно и нападателно отношение към Министерството на вътрешните работи и в частност към мен. Но в крайна сметка, от многото говорене на господин Демерджиев, в което нищо не казва, става ясно само и единствено едно нещо. Според него, в Министерството на вътрешните работи всички са виновни за всичко, само той и главният секретар не са виновни за нищо.", каза още той.

Стоянов припомни, че в мотивирания доклад до президента, който той е изготвил, са посочени конкретни случаи в които липсва координация между структурите, както организация и контрол от страна на главния секретар.

"Един такъв случай е примерът с убития психолог в София. Няма как многократно подарени сигнали от неговата майка да са оставали неглижирани и това е довело до смърта на този човек. Да обясня и за убийството на Митко от Цалапица. Ако тогава са взети адекватни, бързи и точни решения, ние сега нямаше да издирваме заподозрения за убийството, където и да се намира той в Европа. Имаме насоки. Издирването на човека продължава. Вчера се видях за пореден път с майката на Митко. Изяснил съм и обстоятелството, че с моя заповед от тази седмица дисциплинарно е уволнен началникът на  РУ Стамболийски.", подчерта Стоянов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега