Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министрите Заков и Дънку обсъдиха сътрудничеството в областта на отбраната

Министрите Заков и Дънку обсъдиха сътрудничеството в областта на отбраната

Министър Заков съобщи, че българската делегация идва от Киев, където са видели ужасни разрушения, причинени от войната. „Ние трябва да работим заедно за сигурността на нашите нации“, подчерта той.

„Българияи Румъния са не само близки съюзници в НАТО, но и близки съседи. Ние имамесподелената отговорност заедно да гарантираме сигурността в региона.“ Това казаминистърът на отбраната Драгомир Заков след срещата със своя колега - министърана националната отбрана на Румъния Василе Дънку. Разговорите се проведоха днес,29 април, в Букурещ.  

Дваматаминистри обсъдиха усложнената среда за сигурност в Черноморския регион следруската агресия в Украйна. Министър Заков съобщи, че българската делегация идваот Киев, където са видели ужасни разрушения, причинени от войната. „Ние трябвада работим заедно за сигурността на нашите нации“, подчерта той.  

Насрещата министрите на България и Румъния обмениха мнения по теми от дневния редна Алианса, по които ще бъдат взети решения на срещата на върха на НАТО презюни в Мадрид.  

Дваматаминистри отбелязаха, че двустранните отношения в областта на отбраната навлизатв нов етап на интензивно развитие. „Готови сме да работим заедно за сигурносттана региона, за сигурността на нашите народи. Ще продължим съвместното участие вмногонационални учения за повишаване на оперативната съвместимост на нашитевъоръжени сили“, посочи министър Заков. Той запозна своя домакин с изгражданетона многонационалната бойна група на територията на България.  

МинистърДрагомир Заков и министър Василе Дънку обсъдиха развитието на инициативите вобластта на регионалното сътрудничество, както и бъдещото съвместновзаимодействие по линия на ЕС.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега