Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министърът на образованието Галин Цоков отличи най-голямото училище в Поморие

Министърът на образованието Галин Цоков отличи най-голямото училище в Поморие

Галин Цоков отличи СУ “Иван Вазов” в Поморие с плакет на МОН за множеството активности, които реализира, а в срещата участие взеха и кметът на общината Иван Алексиев и началникът на Регионалното управление на образованието в Бургас Петя Петрова.

Училищата днес трябва да се стремят не просто към високи резултати на учениците си, но и към развитие на таланта им и формирането им като пълноценни личности. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на среща с училищния екип и директора на СУ “Иван Вазов” в Поморие. Той отличи образователната институция с плакет на МОН за множеството активности, които реализира, а в срещата участие взеха и кметът на общината Иван Алексиев и началникът на Регионалното управление на образованието в Бургас Петя Петрова.

„Разнородните дейности, които реализирате, показват че активно работите с учениците и ги развивате като личности”, подчерта проф. Цоков. Той насърчи училището да кандидатства пред МОН и да получи статут на „иновативно”. „Това ще ви даде възможност да обменяте опит и добри практики с училища от цялата страна и да бъдете още по-успешни”, обясни министърът.

Директорът на училището Петя Казакова представи една от последните инициативи на училището - конкурс „Монополи Поморие“, който провокира съзидателното мислене на учениците с изискване монополи картата да включва стратегически обекти, илюстриращи инфраструктурата на града. Следващата стъпка е провеждане на училищен турнир „Монополи Поморие“, в който учениците ще се забавляват и учат едновременно, като развиват и прилагат придобитите знания по предприемачество. В училището работят активно и по програмите на МОН и развиват редица клубове по интереси.

В  СУ “Иван Вазов” в Поморие се обучават 730 ученици и се предлагат профили по предприемачество и чужди езици. От тази година предстои да стартира и профилирано обучение по електронна търговия. Традиционно училището дава и високи резултати на националните външни оценявания.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега