Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министърът на образованието посочи приоритетите на МОН в следващите три месеца

Министърът на образованието посочи приоритетите на МОН в следващите три месеца

Първо е успешното завършване на учебната година, което включва държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и приема след основно образование, заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков.

Няколко са приоритетите на Министерството на образованието и науката /МОН/ през следващите три месеца, като два от тях са свързани с училищното образование.

Първо е успешното завършване на учебната година, което включва държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и приема след основно образование, заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков на пресконференция. 

Като втори приоритет служебният министър посочи подготовката на следващата учебна година, като ще се направи задълбочен анализ какви са резултатите от дистанционното обучение, къде има сериозни проблеми, свързани с отпадането на учениците и със закъснението на усвояването на материала, обясни министър Денков.  Той допълни, че на тази база, при подготовката за следващата учебна година, ще бъде предложен пакет от мерки, които да бъдат прилагани от следващия екип в министерството.

Следващият приоритет е завършването картата на висшето образование в България, в която липсва аналитичната част, съобщи министър Николай Денков. 

„Предишният екип, който е работил в министерството по тази карта, е постигнал съществен напредък, но това, което липсва, е аналитичната част: какви са изводите от събраните данни и какво предстои да се направи в областта на висшето образование, за да можем да намалим и елиминираме някой проблеми, които са натрупани в областта“, посочи служебният образователен министър.

Той обясни, че четвъртият приоритет на неговия екип е свързан с преглед на дейностите, които са заложени в Плана за възстановяване и устойчивост, и в програмите, където се отнася за образование, обучение и научни изследвания.

Заместник-министър Мария Гайдарова ще отговаря за всички дейности, свързани с училищната мрежа - със завършването на учебната година и с подготовката за следващата година. За анализа за проблемите в училищното образование ще отговаря заместник-министър Евгения Пеева, както и за международната дейност. За висшето образование ще отговаря заместник-министър Генка Петрова, а за научната дейност заместник-министър ще е Нели Косева.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега