Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мисия "Идеалната Коледа": Да украсим елхата по последна мода

Мисия "Идеалната Коледа": Да украсим елхата по последна мода

23 дни остават до Коледа, по витрините вече греят празнични украси, а по улиците се носят примамливи аромати от коледните базари. Ако си мислите, че при декорациите няма мода, дълбоко ще се излъжете. Като при повечето неща, и тук има тенденции.

23 дни остават до Коледа, по витрините вече греят празнични украси, а поулиците се носят примамливи аромати от коледните базари. Ако си мислите, че придекорациите няма мода, дълбоко ще се излъжете. Като при повечето неща, и тукима тенденции. Днес, в рубриката „Мисия „Идеалната Коледа“ ще Ви разкажем каквиса актуалните лайтмотиви в украсата на коледната елха и дома.

Украсяването на иглолистно дръвче е една от най-популярните коледнитрадиции в целия свят. Всъщност, като голяма част от обичаите, и този имадревни езически корени. Става част от отбелязването на Рождеството някъде през16-и век в Германия, но обхваща по-голямата част от Европа и света едва през 18-19-ивек.

Обикновено украсяваме елхата със стъклени или пластмасови сфери, гирлянди,панделки, звънчета... Но днес вече декорацията се е превърнала почти визкуство. На преден план излизат по-елегантните украси, преплитащи два или трицвята. Макар през последните години изкуствените елхи да придобиха популярностзаради практичността си и щаденето на горския ресурс, в последно време на модаса дръвчетата в саксия, които след това можете да засадите на открито.

Що се отнася до украсата, тази година на мода са бляскавите металически цветове.Стандартните златно, сребърно и бронз, както и мед и стомана „обличат“празничната атмосфера в лукс и стил. Лъскавите декорации отразяват светлината исъздават усещане за по-ярък и елегантен празник. Комбинирайте ги с лампички сцветна или бяла светлина.

Макар синоптиците да не дават много надежди за истинска снежна Коледа, тазигодина можете да си направите снежна украса, която носи духа на Лапландия.Трендът повелява бяло, кремаво, сребърно и бледо синьо, снежинки и стъкленифигури. Елегантните декорации са подсилени с брокат и седефени нюанси за еднасъщинска снежна приказка.Все по-популярният био начин на живот навлиза и при декорациите.

Средмодните тенденции за коледните празници се наместват и декорациите отестествени материали – дърво, шишарки, канап, папие маше. Освен че саекологично чисти и спестяват ресурси, тези украси носят и духа на по-скромнияпразник. Връщат ни към корените, към природата и придават естествена атмосферана Рождеството.

Сред по-иновативно настроените и тази година продължава тенденцията към „импровизиранитеелхи“ – от стъклени топки, хартия, книги, клонки и др. Те са особено подходящиза малко жилище, където трудно ще поберете истинско/изкуствено дръвче в реалниразмери. Освен това лесно се прибират, когато празниците отминат.

На преденплан тази година излизат и нестандартно монтираните елхи – висящи от тавана,прикрепени към стената или комплект от няколко дребни дръвчета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега