Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мисия "Идеалната Коледа": Обратното броене започва!

Мисия "Идеалната Коледа": Обратното броене започва!

В следващите 24 дни екипът на PoligrafF.net ще отмята всеки ден до празника заедно с Вас. В рубриката „Мисия „Идеалната Коледа“ ще отбелязваме всеки ден до Бъдни вечер с идеи и любопитни факти – за украсата, за подаръците, за празничната трапеза, тоалетите и грима.

24 дни остават до Коледа! Обратното броене допразника започва, а с него и подготовката, празничният дух и настроение. Коледае един от тези празници, които не продължават само ден. Не продължават и тридни, а цял месец – от първия ден, в който поставим елхата и изслушаме първатаколедна песен.

В следващите 24 дни екипът на PoligrafF.net ще отмята всеки ден до празника заедно сВас. В рубриката „Мисия „Идеалната Коледа“ ще отбелязваме всеки ден до Бъднивечер с идеи и любопитни факти – за украсата, за подаръците, за празничнататрапеза, тоалетите и грима. Ще разгледаме най-интересните начини да сисъздадете истински домашен празник и ще почерпим вдъхновение за ИдеалнатаКоледа 2015!

Днес казваме „Добре дошъл, Декември“! В повечето краища на света хоратапоставят украсата в края на ноември или началото на декември. Някои православнистрани смятат за начало на празничния сезон първия ден от Рождествените пости.В Америка пък започват с приготовленията на Деня на благодарността (четвъртиячетвъртък на ноември). У нас традиционно обявяваме коледния сезон за откритоколо 1-ви декември.

Украсата обикновено остава до 12-ата нощ след рождеството. Денят съвпада снашите православни празници Ивановден и Йордановден. Традиционно използвамевечнозелени дръвчета и клонки, декорации в бяло (цветът на снега), синьо,зелено, червено и металните нюанси на златно и сребърно. Днес, обаче,вариациите са милиони. Всяка година има и различни мотиви, които излизат напреден план. Какви са „модните тенденции“ в украсата тази година, ще Ви разкажемутре.

Символите на Коледните празници са Витлеемската звезда, за която се смята,че е отвела тримата мъдреци до мястото, където се родил Христос, снежинките,елхичките. Свещите също са неизменна част от декорацията, като със светлинатаси трябва да покажат пътя на мъдреците. Те символизират и надеждата, коятоБожият син е донесъл на Земята.

Коледният венец напомня за венеца от тръни, поставен на главата на Иисус повреме на разпятието му. Камбанките и звънчетата, от своя страна, известяватРождеството. Панделките по елхата са символ на семейството и задружието, ачорапчетата произлизат от легендата за Свети Никола.

Едно от преданията гласи, че той бил от богато семейство, но решил чебогатствата не струват, ако не ги споделиш с нуждаещите се. Затова тайно презнощта поставил златни монети в чорапите на дъщерите на един беден мъж отселцето. Те били избрали съпрузи, но не можели да се оженят без зестра.

Златните монети на Свети Никола им позволили да се задомят и да заживеятщастливо. От същата легенда се смята че произлиза и съвременният Дядо Коледа,който носи подаръци на послушните деца.

Повече за подготовката на Вашата Идеална Коледа, четете в специалната нирубрика в оставащите 24 дни до празника.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега