Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мисия "Пътуване", дестинация - остров Менорка

Мисия "Пътуване", дестинация - остров Менорка

Менорка е един от най-чистите и запазени средиземноморски острови. Той е най-северният от всички Балеарски острови. Разположен е на около 200 километра от Барселона и на около 38 километра от Майорка сред водите на западното Средиземноморие. Това е чудесен избор за ваканция за всички, които търсят тишина и спокойствие.

Менорка е един от най-чистите и запазени средиземноморски острови. Той е най-северният от всички Балеарски острови. Разположен е на около 200 километра от Барселона и на около 38 километра от Майорка сред водите на западното Средиземноморие. Това е чудесен избор за ваканция за всички, които търсят тишина и спокойствие.

За разлика от Майорка, която е сред най-известните семейни дестинации и Ибиса, която е известна сред младите хора от цял свят със страхотните си клубове, Менорка остава в страни от огромните туристически потоци. Дори и в разгара на летния сезон, тук е сравнително спокойно и това привлича една съвсем друга група хора - търсещите уединение.

Менорка е най-зеленият от всички Балеарски острови. Тук виреят основно иглолистни дървета, маслини, цитруси, финикови палми и субтропични храсти. Въпреки, че растителното разнообразие на Менорка е голямо, тук подобно на всяко друго място по средиземноморието също има сухи места, където растителността е по-оскъдна, тревата - жълта и само тук там има по някое маслиново или цитрусово дърво.

Големи плажове липсват, но за сметка на това има стотици малки заливчета със снежно бял пясък и светло синьо, кристално чисто море. Често ароматните иглолистни горички се спускат до самия плаж. Извън основните градски и курортни центрове на острова, плажовете са доста пусти и предлагат уединение на своите посетители. Това се отнася най-вече за северната част на острова, където липсва застрояване и природата е доста дива. Всъщност ако имате малко късмет ще откриете някой плаж, на който няма да има други хора освен вас. Най-много някоя лодка или яхта да смути вашето спокойствие.      

    

За почитателите на екотуризма и дивата природа, отново препоръчваме северната част на острова. Тя е почти недокосната и за разлика от повечето места по Средиземноморието тук няма и следа от презастрояване. В местните борови гори живеят много видове птици и други животни, голяма част от които се срещат само тук. Преди да се отправите към Менорка е важно да знаете, че през 1993 година островът е бил обявен за биосферен резерват. Днес това райско кътче се намира под закрилата на ЮНЕСКО.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега