Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мисия "Пътуване", дестинация - остров Тиоман

Мисия "Пътуване", дестинация - остров Тиоман

Остров Тиоман е един от най-красивите в света. Тази красива тропическа територия е разположена близо до източния бряг на полуостров Малайзия.

Остров Тиоман е един от най-красивите в света. Тази красива тропическа територия е разположена близо до източния бряг на полуостров Малайзия. В състава на малайзийския архипелаг влизат общо 60 вулканични острова, като Тиоман е най-големият от тях. Това място е популярна туристическа дестинация заради прекрасните си крайбрежни ивици. Единственият начин да се отиде до острова е по вода.

Историческите сведения за остров Тиоман датират от дневниците на арабски търговци още от 12 в. За последните 2-3 века островът е бил обезлюдяван на три пъти. През 1830 г. тук идват пирати, които отвличат 70 души за роби, в следствие на което близо 15 г. местното население не се завръща в домовете си на острова. През 20-те години на миналия век пък плъзналата епидемия от малария кара хората отново да напуснат острова. В годините на Втората световна война земите на Тиоман са използвани от японците за военна база.

Едва през 50-те г. на миналия век това райско място се превръща в приятна дестинация за почивки. Наскоро малайзийски учени откриха в джунглите на остров Тиоман  14 вида, неизвестни на науката до момента, земноводни. Новите влечуги, обитаващи само този остров са 10 вида гущери и три вида змии  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега