Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари разкриха 16 нелегални казана за ракия

Митничари разкриха 16 нелегални казана за ракия

16 нерегистрирани казанa за нелегално производство на алкохол разкриха служителите от отдел „Митническо разузнаване и разследване" (МРР) към Митница Бургас. От началото на „активния сезон за варене на ракия“ са иззети са 27 съоръжения за изваряване и цялото налично количество нелегално произведен алкохол. Нарушителите ще бъдат санкционирани по закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

16 нерегистрираниказанa за нелегално производство на алкохол разкриха служителите от отдел„Митническо разузнаване и разследване" (МРР) към Митница Бургас. Отначалото на „активния сезон за варене на ракия“ са иззети са 27 съоръжения заизваряване и цялото налично количество нелегално произведен алкохол.Нарушителите ще бъдат санкционирани по закона за акцизите и данъчните складове(ЗАДС).

Седем от затворенитенелегално работещи казани са на територията на бургаските селища Сунгурларе,Гълъбец, Лозарево, Равадиново, Ябълчево, Екзарх Антимово и Поморие, 5 са вобласт Ямбол и 4 в област Сливен. Установени са и други 5 случая на оборудвании нерегистрирани казани за варене, които не са функционирали по време напроверките. Собствениците им са предупредени с протокол, че съгласно ЗАДСпроизводството в нерегистрирани казани е нарушение.

Паралелно сконтрола на обектите за производство на алкохол, служителите от отдел МРРизвършват проверки и в търговската мрежа. Установени са 38 случая на незаконнапродажба на наливен алкохол. При извършените проверки са иззети общо 3 511литра нелегално произведен алкохол само през настоящата година.

Засиленитепроверки са част от механизмите за спазване на разпоредбите на Закона заакцизите и данъчните складове. Едновременно с това, Митница Бургас се стреми дапровежда информационна дейност и засилена комуникация със съответните кметстваи производители в по-малки населени места за запознаването им с изискванията наЗакона.

Санкцията занелегално производство на алкохолни продукти при първо нарушение е глоба вразмер от 1000 до 3000 лева за физически лица и имуществена санкция от 2000 до6000 лева за юридически лица. При повторно нарушение глобата за физически лицае от 2000 лева до 6000 лева, а имуществената санкция за юридически лица е вразмер от 4000 лв. до 12 000 лева. Освен глобата, нарушителят дължи и акцизвърху незаконно произведения алкохол.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега