Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Михалевски: Ще увеличим трикратно капиталовите инвестиции в Бургас

Михалевски: Ще увеличим трикратно капиталовите инвестиции в Бургас

"Ще увеличим трикратно капиталовите инвестиции в Бургас и региона". Това заяви водачът на листата на БСП-Бургас Димчо Михалевски на официалния старт на предизборната кампания в морския град. Зала „Компас” на хотел „България” днес се пръскаше по шевовете, събирайки стотици симпатизанти и членове на политическата сила. Пред тях кандидатите за народни представители презентираха приоритетите в националната и регионална програма на "Коалиция за България".

"Ще увеличим трикратно капиталовите инвестиции в Бургас и региона". Това заяви водачът на листата на БСП-Бургас Димчо Михалевски  на официалния старт на предизборната кампания в морския град. Зала „Компас” на хотел „България” днес се пръскаше по шевовете, събирайки стотици симпатизанти и членове на политическата сила. Пред тях кандидатите за народни представители презентираха приоритетите в националната и регионална програма на "Коалиция за България".

Водачът на листата Денчо Михалевски очерта целевата рамка, по която ще се работи занапред в мисията за подобряване живота на хората. „В центъра на нашата регионална програма е да създадем условия за разкриване на минимум 12 000 работни места. Целта ни е не да създаваме временна заетост, а перманентно устойчиви работни места. Това ще постигнем чрез свобода за малкия бизнес, стимулиране на инвестиция в производството, създаване на предвидима среда. Време е държавата да стане предвидим фактор”, категоричен бе червеният лидер.

„Трябва да обвържем професионалното обучение в Бургас с интересите на фирмите. Поставям си много сериозна задача – младежката безработица, която в момента гони 28% да я свалим в края на мандата наполовина. Ако не го направим, младите момчета и момичета, които учат висше образование, след 4 години няма да бъдат в Бургас, което ще е жалко”, заяви Михалевски.

Той  посочи като важен ангажимент в програмата на партията, всички проекти, които са стартирали на територията на Бургаска област, без значение вида на финансиране, да бъдат продължени.

„Поставям си задачата да удвоим тези проекти и обещавам трикратно да увеличим капиталовите инвестиции в Бургаско. За да се случи това трябва да се изгради генерален план за определяне на регионалния потенциал на Бургаска област – кои са онези сектори, които ще ни донесат работни места, добавена стойност, повишаване на вътрешния продукт, привличане на чужди инвестиции. Оттам нататък правим политика за стимулиране”, коментира Михалевски.    

Той се закани да премахнат порочната практика, действаща в момента обществени поръчки да се дават само и единствено на големи фирми извън региона. Михалевски акцентира, че заедно с колегите си ще дадат шанса на местните фирми, които да имат равен шанс с външните и по този начин обществените поръчки ще станат прозрачни и лишени от съмнения за предварителна нагласеност. От БСП обещаха на туристическия бранш и на населението в областта по никакъв начин да не допуснат изграждането на електроцентрала, независимо дали ще бъде ядрена или ВЕЦ в турския град Инеада, в близост до Резово.

„Искаме да се обърнем към по-широк кръг от хора и да помолим за доверие, което всеки ден ще връщаме", подчерта Михалевски и продължи да посочва акцентите, които касаят Бургас и региона, а именно:

- конкретни мерки за стимулиране на бизнес средата и устойчивата инфраструктура;

- доизграждане на автомагистрала "Тракия" и започване на строителство на магистрала "Черно море", рехабилитация на минимум 1/3 от дължината на републиканската пътна мрежа в Бургаска област;  

- насърчаване на развитието на туризма;

- облекчаване на визовия режим за туристите от Русия и Украйна, промяна на данъчното облагане на хората, които дават стаи за гости, обвързване на туристическите продукти с културно-историческото наследство в региона;

- устойчива работа и грижа да младите с разкриване на 12 000 работни места в областта в рамките на мандата, както и обвързване на професионалното обучение на младите с практически стаж във фирмите;

- реализиране на областна програма за стабилизиране на мрежата от училища в региона, както и държавна подкрепа за спортните клубове в областта с цел привличане на широк кръг от подрастващото поколение към системно спортуване и здравословен начин на живот.

Регионалната програма на БСП включва още сферата на здравеопазването и социалната грижа, инвестиции и развитие на земеделието, животновъдството и рибарството, не е пропусната екологията, както и администрацията и сигурността.

Ето пълната листа на кандидат-депутатите от БСП за Бургас: 

Димчо Михалевски

Христо Монов

Атанас Зафиров

Павел Маринов

Пенко Атанасов

Ива Кусева

Паруш Парушев

Юлия Йоргова

Димитър Гочев

Тошко Драгнев

Николай Тишев

Тодор Байчев

Христо Панайотов

Лалка Стоева

Виктор Атанасов

Андрей Андреев

Росен Деспотов

Кремена Лалева

Дарина Стоянова

Диана Касабова

Георги Спасов

Дафинка Главанска

Диана Гурева

Павлина Пунчева

Матрин Павлов

Величка Бурлакова

Апостол Апостолов

Катя Келевска

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега