Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Млада бургаска поетеса представя двуезична стихосбирка в Дома на писателя

Млада бургаска поетеса представя двуезична стихосбирка в Дома на писателя

Заглавието на сборника е вдъхновено от романа "451 градуса по Фаренхайт" на Рей Бредбъри.

Днес, от 18:00 часа, в Дома на писателя в Бугас младата бургаска поетеса и художничка Анамария Коева ще представи двуезичната си стихосбирка "Мълчание по Бредбъри". Заглавието на сборника е вдъхновено от романа "451 градуса по Фаренхайт" на Рей Бредбъри, в който пожарникарите изгарят книги, а хората учат дума по дума литературни шедьоври, за да ги спасят от забрава. 

В книгата се преплитат темите за търсенето на идентичност далеч от дома и за пътуването – във времето, в пространството, в различните човешки светове. Всяко от стихотворенията е посветено на някого, а лирическите герои обитават илюстрациите, които също са дело на авторката. В книжната премиера ще вземе участие и музикантът Георги Мархолев, който ще облече поетичната вечер в музика.

С премиерата на "Мълчание по Бредбъри" се открива и тържественото честване на 25-годишнината на литературно студио "Митични птици" с арт-педагог поетесата Роза Боянова, в което Анамария членува вече 18 години.


24-годишната поетеса Анамария Коева е студентка по архитектура в Единбург. Зад гърба си има вече три поетични книги, като "Мълчание по Бредбъри" е четвъртият сборник на младата бургазлийка. Сред литературните й отличия са няколко приза от детския литературен конкурс „Искри“ на БНР; отличие от Втори европейски конкурс за поетична книга на английски език през 2009; Голямата награда от престижния юношески конкурс „Петя Дубарова“, 2012;  и други. Анамария има зад гърба си и две самостоятелни изложби – в България и в чужбина, а поезията й е публикувана в България, Полша, Чехия, Сърбия, Македония, Турция, Франция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега