Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Напусна ни емблематичната бургаска поетеса Венда Райкова

Напусна ни емблематичната бургаска поетеса Венда Райкова

Тъжен ден за Бургас. Градът изгуби една от емблематичните личности от своите културни среди

Тъжен ден за Бургас. Градът изгуби една от емблематичните личности от своите културни среди – поетесата Венда Райкова. Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования по повод нейната загуба.„Не е вярно, че няма незаменими хора. Когато си отидат, оставят голяма празнина в душите на близките си, в душата на цял град. Отиде си фината, лиричната и обичана Венда Райкова. Отиде си тихо и елегантно, каквато беше през целия си живот. Венда оставя огромна емоционална празнина! Съболезнования на близките и на хилядите, които я обичахме! Дълбок поклон!“

Венда Райкова е родена в Бургас. Завършва средното си образование в родния си град, а след това „Българска филология“. По-късно следва и дипломна специализация СУ "Климент Охридски". Работи като преподавател по български език и литература и експерт към РИ на МОН. Автор е на поетичните книги: "Паметта на чувствата", "И все пак", "Нишката", "Зелена улица крайбрежна", "Есенни стихове", "Спасени думи", "Листопад".

Нейни стихове са поместени в „Антология на съвременната българската поезия“. Носителка е на регионални и национални награди за поезия. Носител на „Голям Пегас“ за цялостно творчество.Почетен председател е на Националния поетичен конкурс „Петя Дубарова“. Член е на литературния клуб „Христо Ботев“ – Бургас. Венда Райкова е Почетен гражданин на Бургас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега