Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Младеж без книжка обжалва присъда за убийство на пътя

Младеж без книжка обжалва присъда за убийство на пътя

18-годишен младеж без книжка обжалва присъда за убийство на пътя, съобщават от пресцентъра на Бургаски апелативен съд. Христо Тодоров е осъден на две години затвор за допуснато пътно произшествие, довело до смъртта на пешеходец. По време на инцидента, младежът е бил непълнолетен, без свидетелство за правоуправление и е шофирал с двойно по-висока скорост от позволената. След навършване на 18-години, Тодоров е внесъл жалба с искане за по-леко наказание.

18-годишен младеж без книжка обжалва присъда за убийство на пътя, съобщават от пресцентъра на Бургаски апелативен съд. Христо Тодоров е осъден на две години затвор за допуснато пътно произшествие, довело до смъртта на пешеходец. По време на инцидента, младежът е бил непълнолетен, без свидетелство за правоуправление и е шофирал с двойно по-висока скорост от позволената. След навършване на 18-години, Тодоров е внесъл жалба с искане за по-леко наказание.

Присъдата му е постановена от Сливенския окръжен съд през юли т.г. Според обвинителния акт, през януари момчето е причинило смъртта на пешеходец, допускайки няколко нарушения по Закона за движение по пътищата. Тодоров карал със 103 км./ч., при позволени 50 км./ч., а след инцидента, напснал местопроизшествието.

Първоинстанционният съд му е наложилнаказание 2 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно припървоначален „общ” режим в затворническо общежитие от открит тип. Тодоров, който вече е навършилпълнолетие, обжалва присъдата и моли да му бъде наложено по-леко наказание. Тойи неговият защитник не се явиха в съдебната зала днес.          

Представителят на Апелативнапрокуратура – Бургас поиска присъдата да бъде потвърдена. Прокурорът посочи, четвърдения в жалбата противоречат на фактите по делото, които са били признатиот подсъдимия в процедурата на съкратеното съдебно следствие предпървоинстанционния съд.

Държавният обвинител намира, че при определяне нанаказанието на Тодоров, Окръжен съд – Сливен се е съобразил със смекчаващитевината му обстоятелства – непълнолетната му възраст към датата на извършване надеянието, чисто съдебно минало и направеното признание.

Съдът обаче е взелпредвид и отегчаващите вината обстоятелства – подсъдимият е допуснал нарушенияпо Закона за движение по пътищата, той управлявал моторно превозно средство безправоспособност, движил се е със скорост два пъти по-висока от разрешената,избягал е от местопроизшествието и други.         

Апелативен съд – Бургас ще сепроизнесе по делото в 30-дневен срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега