Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Младежи от 6 европейски страни се запознават с българската култура

Младежи от 6 европейски страни се запознават с българската култура

Ученици от Италия, Англия, Испания, Турция, Чехия и Латвия пристигнаха вчера в Бургас. Всички те ще се включат в проекта - "Гастрономията в живота и изкуството - Европейски съюз", част от образователната програма „Коменски“. В продължение на 5 дни (9-13 април) младежите ще вземат участие в редица дейности, свързани с опознаването на традиционната българска кухня.

Ученици отИталия, Англия, Испания, Турция, Чехия и Латвия пристигнаха вчера в Бургас.Всички те ще се включат в проекта -"Гастрономията в живота и изкуството - Европейски съюз", част отобразователната програма  „Коменски“. В продължение на 5 дни (9-13 април) младежите ще взематучастие в редица дейности, свързани с опознаването на традиционната българскакухня.

Днес, след посещение при зам.-кмета на град Бургас - АтанаскаНиколова, учениците, заедно със своите учители, ще посетят „Морското казино“. Тамще бъде пресъздадени едни от най-известните български празници. Гостите награда ще имат възможност да се докоснат до българската традиционна кухня катоопитат домашно приготвени гозби.

Учениците ще вземат участие вприготвяне на ястия, типични за България и региона. По-късно в програматапредстои посещение в  Музея на солта вПоморие и Археологическия музей в Несебър. Чуждестранните ученици ще вечерят ветнографския комплекс „Шато Медово“, където ще се насладят както на вкусниястия, така и на традиционни фолклорни танци.

„Гастрономиятав живота и  изкуството – Европейски съюз”  е част от проекта –„Учение през целия живот” на образователна програма „Коменски”, финансиран отЕвропейския съюз. Целта на проекта  езапознаването на младежите  сгастрономията на различните европейски култури.

ПМГ„Акад. Никола Обрешков” участва за втори път в проект по програма „Коменски”. Заразлика от първото домакинство на гимназията, този път гостите са рекордномного – 51 души. Това показва както интереса към България и Бургас, така е ипризнание за успехите на учениците и учителите във всички планирани дейности попроекта за двугодишното му реализиране. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега