Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСУ въвежда иновативната за страната магистратура "Финансов PR"

БСУ въвежда иновативната за страната магистратура "Финансов PR"

Бургаски свободен университет ще стартира следващата учебна година с редица нови специалности, сред които и иновативната магистърска програма „Финансов PR“.

Бургаски свободен университет щестартира следващата учебна година с редица нови специалности, сред които ииновативната магистърска програма „Финансов PR“. Това съобщи днес новоизбраният ректор на ВУЗ-а проф. Галя Христозова. В рамките наденя на отворените врата, беше представено новото ръководство на университета,както и линията на развитие, по която то ще работи в рамките на мандата си.

Специалността „Финансов PR“ е нова за България. По думите на проф. Христозова запърви път се въвежда именно в БСУ и е част от политиката на университета даотговаря на нуждите на бизнеса. „Програмата е създадена съвместно междуцентровете по хуманитарни и икономически науки, със съдействието на АлександърУрумов – ръководител на отдел Връзки с обществеността в БНБ.

„Не всеки, завършил филология,журналистика или някаква икономическа специалност може да стане PR. Освен практиката, има и знания, които специалиститетрябва да придобият“, коментира проф. Христозова пред журналисти. Тя поясни, чемагистърската програма ще бъде с широк обсег на прием – за нея ще могат дакандидатстват завършили икономически специалности, PR и журналистика.

„Не случайно нашето мото е„Новата идея в образованието“ и не случайно се наричаме „свободен“ университет.Политиката ни е да не се предлагат много специалности, а такива, които иматприложение и предлагат реализация на студентите след завършване“, обясниректорът на БСУ.

Според последната статистика 87%от студентите, завършили ВУЗ-а работят по специалността си. Тези данни показватпроучванията, които университетът ежегодно провежда с бившите си възпитаници 3години след като получат дипломите си.

Именно тази политика на "произвеждане" на успешни професионалисти ще продължи и новото ръководство на университета, което бе избрано в началото на март. През следващите години длъжността зам.-ректор по научноизследователската дейност и международното сътрудничество ще изпълнява проф. д-р Милен Балтов, а за зам.-ректор по учебната дейност и по акредитацията бе избран досегашния декан на Центъра по хуманитарни науки доц. д-р Евелина Динева.

На чело на Центъра по икономически и управленски науки застава досегашния ректор на ВУЗ-а – проф. д-р Васил Янков. Декан на Центъра по юридически науки отново ще бъде проф. д-р Момяна Гунева. Центъра по хуманитарни науки поема доц. д-р Мария Алексиева. Що се отнася до Центъра по информатика и технически науки – там ръководител ще бъде доц. д-р Радостин Долчинков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега