Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шофьор от Сливен не може да си получи книжката, въпреки че кръвната му проба е отрицателна

Шофьор от Сливен не може да си получи книжката, въпреки че кръвната му проба е отрицателна

В урината на потърпевшия са отчетени забранени субстанции, но той твърди, че изобщо не е давал такава проба.

Заплетен казус, свързан с вземане на телесна течност за референтна проба за доказване на първоначално положителен полеви наркотест.

Кръвната проба за наркотици на водача е отрицателна. Въз основа на нея е издадено постановление за прекратяване на наказателното производство. Съби Събев отишъл да си поиска шофьорската книжка. Той твърди, че за целта от КАТ - Сливен му изискват документ за платени проби. От КАТ обаче отричат дори да са споменавали за подобно нещо. В урината на потърпевшия са открити забранени субстанции, но той е категоричен, че изобщо не е давал такава проба за изследване. От сливенската болница също потвърждават думите на Съби Събев, че не е давал такава проба (бел.ред.-проба за урина), а само за кръв. Парадоксално обаче според постановлението на прокуратурата излиза, че Събев е дал проба за урина. От сливенската болница отричат той да е давал подобна проба. КАТ Сливен зявяват, че не са изисквали документ за платени проби. Потърпевшият Съби Събев твърди обратното. 

При подобен случай за който ви разказахме, на Димитър Иванов от с.Кадиево се наложи да заплати такси в размер на общо 249 лева., за да си получи шофьорската книжка, след отрицателни кръвни проби, от пловдивския КАТ. От тях 38 лева са платени на болницата, където са взети пробите и 211 лева са платени на ВМА. В аналогичния случай обаче, от сливенския КАТ са категорични, че никога не ставало дума за заплащане на тези проби. Което означава, че за да си получите книжката, след отрицателни кръвни проби, в Пловдивско дължите 249 лева., а в района на Сливен не дължите нищо. Така въпреки постановлението за прекратяване на наказателно производство, Съби Събев не може да си получи обратно шофьорската книжка.

Повече вижте във видеото на Nova.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега